Uğur Poyraz İYİ Parti'nin yerel seçimde tutunacağı tavrı açıkladı

Uğur Poyraz İYİ Parti'nin yerel seçimde tutunacağı tavrı açıkladı
İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, TV100’ün sevilen programı 'Taksim Meydanı'nda canlı yayınında yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.. Yerel seçimde ittifak olmayacağını söyleyen Poyraz, Mansur Yavaş'ın CHP'den Ankara adayı olması durumunda destekleyip desteklemeyecekleri ile ilgili de konuştu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Gündemin nabzını tutan, TV100’ün Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına Siyasal iletişimci Ferhat Murat, TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteci Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik konuk oldu. Programa bağlanıp gündemi değerlendiren İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz, yerel seçimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SAHA DENEYİMLERİMİZDE İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR"

İttifak kavramının seçim bittiğinde biten bir kavram olduğunun altını çizen Poyraz "Yerel seçimde ittifak olmaz, seçmenin önüne iki isim koyuluyor, artık oy olmaz. Bunun tanımı adayda ortaklaşmadır” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 1 buçuk yıldır ‘Kazanacak aday’ vurgusu yaptığını belirten Poyraz, “Böylesine kritik bir seçimde ‘Bana göre’, ‘Sana göre’ diye bir kavram olmaz. Saha deneyimlerimizde iki isim öne çıktı, anketlerde çok istikrarlı bir şekilde bu iki isim öne çıkıyor. Kazanabilecek aday tanımında hiçbir tanım yok. Burada bilimsel veriler üzerinden bir adayda ortaklaşmadan bahsediliyor" ifadelerini kullandı.

"6 LİDERDEN BİRİ 'HAYIR' DİYORSA O KONU GÜNDEMDEN KALKAR"

Altılı masayla ilgili de konuşan Poyraz, şunları söyledi: "Toplumdaki heyecan ve medyanın ilgisiyle bu masa 28 Şubat’tan sonra tekrarlandı. Bu masanın temel bir kuralı var. Her Genel Başkan masaya oturduğunda, ellerinde ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kartı var. Bir Genel Başkan, bir konuya ‘Hayır’ diyorsa ve diğerleri ikna edemiyorsa, o genel başkanın ‘Hayır’ dediği konu masanın gündeminden kalkar."

MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLEYECEK Mİ?

Hacır'ın "Mansur Yavaş sizin nitelikli bulduğunuz bir isim, eğer CHP, Ankara’da Yavaş’ı aday gösterirse destekler misiniz?" sorusuna ise Poyraz "Bu parti yetkili kurullarının alacağı karar. Mansur Yavaş’ın hangi partiden aday olacağını nereden bileceğim? Aday olup olmayacağını nereden bileceğim?" şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar