İzmir ve İstanbul seçimlerini kaybetmişti! Binali Yıldırım "İstanbul'a aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi

İzmir ve İstanbul seçimlerini kaybetmişti! Binali Yıldırım "İstanbul'a aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup olmayacağını yazdı. Selvi’ye konuşan Yıldırım'ın açıklamaları haberimizde…

2024 Mart yerel seçimlerine 1 yıldan az bir süre kalırken, partiler çalışmalarına başladı. Özellikle AKP’nin İstanbul için düşündüğü adaylar hakkında kulis bilgileri gelirken, o isimler arasında yer alan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan açıklama geldi.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday mısınız?” sorusuna yanıt veren Binali Yıldırım, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuştu. Selvi bugünkü yazısında Yıldırım İBB'ye aday olmayacağını yazdı.

“SIRAMIZI SAVDIK”

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Ama madem herkes şu aday olacak bu aday gösterilecek diye yazıyor ben de kim aday olmayacak diye yazayım istedim. Ahaber’de, “Memleket Meselesi” programında AKP Genel Başkan vekili Binali Yıldırım’la birlikteydik. Biliyorsunuz Binali Bey 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıydı. Kendisine bu seçimde aday olup olmayacağını sordum.

Yıldırım’ın cevabının ise Selvi böyle olduğunu yazdı:

“Biz artık sıramızı savdık. Partimizin onlarca aday adayı var. Çok değerli arkadaşlarımız var. Benim böyle bir düşüncem yok. Açıkça ifade etmek istedim"

AKP'nin adayı olan Yıldırım 2019 yılındaki seçimlerde Ekrem İmamoğlu'na karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar