Vergisiz telefondan 7 milyon öğrenci yararlanacak! İşte uygulamayı kapsayan telefon markaları

Vergisiz telefondan 7 milyon öğrenci yararlanacak! İşte uygulamayı kapsayan telefon markaları
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonuyla ilgili ayrıntıları paylaştı. 7 milyon öğrencinin düzenlemeden faydalanacağını belirten Uraloğlu hangi telefonların da kapsam içinde olduğunu açıkladı. İşte öğrencilerin ÖTV'siz ve KDV'siz alacağı telefon markaları...

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Öğrencilere ÖTV'siz verilmesi beklenen cep telefonu düzenlenmesi hakkında ilk detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile birlikte öğrencilerin bir defaya mahsus vergisiz telefon satın alabilmeleri için çalışma başlatıldı.

Bakan Uraloğlu gençlere vergisiz cep telefonuna ilişkin beklenen açıklamayı yaptı.

Uraloğlu, şu bilgileri verdi: “ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon Öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.”

HANGİ MARKALAR

Türkiye’de üretilenlen markalar içinde Samsung, Huawei ve Apple’ın olmadığını söyleyen Uraloğlu, “Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar