Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

"Üç Kızın Hikayesi" İtalya'da en iyi film projesi ödülünü kazandı

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen film yarışmasında, Türk yönetmen Köreken'in kaleminden çıkan "Üç Kızın Hikayesi" adlı proje, en iyi film ödülünü kazandı. Köreken'in üç yıllık bir çalışmanın ardından ortaya çıkardığı halterci çocuklar belgeseli, 500 proje arasından seçilen 12 yapım arasında öne çıkarak büyük bir başarı elde etti.

Senaryosu gerçek hayattan ilham alan ve halterci genç kızların hikayelerine odaklanan "Üç Kızın Hikayesi," bu yıl ilk kez düzenlenen "MIA Ortak Yapım Marketi Yılın En İyi Film Projesi" ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde duygusal anlar yaşayan Köreken, "Hey kızlar, asla pes etmeyin. Dünyayı umut, sevgi ve dostlukla yeniden inşa edin." şeklinde bir açıklama yaparak ödülünü değerlendirdi.

Türkiye'den seçilen tek proje olan "Üç Kızın Hikayesi" filminin çekimleri 2025 yılında planlanıyor. İtalya Kültür Bakanlığı, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Creative MEDIA'nın desteklediği MIA Ortak Yapım Marketi, her yıl gelecek vaat eden film projelerine yapım desteği sağlayarak sinema dünyasına katkıda bulunuyor.

Halter sporuyla toplumsal zorlukları aşmaya çalışan üç genç kızın yaşamına odaklanacak olan film, gerçek hikayelerden esinlenerek yazıldı. "Üç Kızın Hikayesi," halterin ötesinde umut, sevgi ve dostlukla dolu bir dünyanın kapılarını aralayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları