Trump'a dolandırıcılıktan tarihi ceza! Bedeli çok ağır oldu

Trump'a dolandırıcılıktan tarihi ceza! Bedeli çok ağır oldu
New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump'a, tarihi bir ceza verildi.

New York'ta kendisi, çocukları ve şirketleri hakkında "emlak sektöründe yıllarca birçok kişiyi ve kurumu dolandırdıkları" iddiasıyla açılan davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar para cezası verildi.

Kararını açıklayan Yargıç Arthur Engoron, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden davada Trump'a "emlak sektöründe hileli işler yapmak" suçundan 354,9 milyon dolar, çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump’a her birine 4 milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verdi.

453.webp

Toplam 364 milyon dolarlık para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına ise ikişer yıl boyunca New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

Trump, 2 Ekim 2023'ten bu yana devam eden duruşmalara, zorunlu olmadığı halde defalarca katılmış ve davanın "siyasi saiklerle" açıldığını iddia ederek hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

YARGIÇ KARARI VE İDDİALAR

New York Başsavcısı Letitia James, eski Başkan Trump'ın ve ailesinin servetini şişirdiği iddiasıyla bir dava açmıştı. Bu davadaki iddialar arasında üç çocuğuyla birlikte Trump'ın servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiği ve finansal belgelerde yanıltıcı bilgiler verdiği yer alıyordu. Başsavcı, Trump ailesinin New York'ta şirket kurmasını ve ticari gayrimenkul satın almasını yasaklamayı ve ayrıca 370 milyon dolarlık bir para cezası ödemelerini talep etmişti.

20.jpg

Yargıç Arthur Engoron, Trump ve şirketinin emlak sektöründe yıllarca dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla açılan davada, iddiaların mahkemede değerlendirilmesine karar vermişti. Yargıç, Trump'ın finansal belgelerde varlıklarını abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasındaki diğer kişileri yanılttığına dair kanıtlar olduğunu belirtmişti. Engoron'un 35 sayfalık kararında, Trump ve şirketinin yıllık finansal durumlarını yanlış beyan ederek avantaj elde ettiği vurgulanmıştı.

Duruşmalar, 2 Ekim 2023'te başlamış ve 11 Ocak'ta kapanış konuşmalarıyla sona ermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar