Kar topu attığı gerekçesiyle canice katledilmişti... Gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesinin üzerinden dokuz yıl geçti!

Kar topu attığı gerekçesiyle canice katledilmişti... Gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesinin üzerinden dokuz yıl geçti!
Dokuz yıl önce Gazeteci Nuh Köklü’nün Kadıköy’de camına kartopu attığı gerekçesiyle bir esnaf tarafından öldürülmesinin ardından TGC Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız Nuh Köklü'yü basın tarihine nefret cinayeti olarak geçen bir olayda kaybettik" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Nuh Köklü’nün ölümünün dokuzuncu yılında bir anma mesajı yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü alanında ülkemizde ağır sorunlar yaşanmaktadır ve maalesef bugüne kadar öldürülmüş 67 gazeteci bulunmaktadır. Meslektaşımız Nuh Köklü'yü ise basın tarihine nefret cinayeti olarak geçen bir olayda kaybettik. Kadıköy'de kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü, bir esnaf tarafından 17 Şubat 2015 günü bıçaklanarak öldürüldü.

1-001.webp

Nuh Köklü, sendikal örgütlenme için mücadele etmiş iyi bir gazeteciydi. Yaşamı boyunca sadece gazetecilik için çaba sarf etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Öldürülen Gazeteciler’ listesine 65'inci gazeteci olarak Nuh Köklü’nün adı eklendi. Fotoğrafı ise 7 Ağustos 2015 tarihinde TGC Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne, düzenlenen bir törenle asıldı. Bir kartopu cinayetiyle kaybettiğimiz meslektaşımız Nuh Köklü’yü ölümünün dokuzuncu yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.

123.webp

Nuh Köklü’nün öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğunu hatırlatıyor, tüm siyasetçilerin barış ve kardeşliği bozacak nefret söylemlerinden uzak durmasının önemini vurguluyoruz. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önünde engellerin olmadığı bir ülkede can güvenliğiyle gazetecilik yapabilmek için tüm partilere demokrasiyi geliştirecek adımlar atılması için çağrı yapmayı sürdürüyoruz."

145.webp

NUH KÖKLÜ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

17 Şubat 2015'te, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde gazeteci Nuh Köklü, sokakta arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Bir kartopu sokaktaki bir aktarın vitrin camına isabet etti, bu nedenle iş yeri sahibi Serkan Azizoğlu ile Nuh Köklü ve arkadaşları arasında bir tartışma başladı. Tartışma sırasında Serkan Azizoğlu, elinde bıçakla dışarı çıkarak Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı.

Ağır yaralanan Nuh Köklü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Serkan Azizoğlu, kasten adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

253.jpg

NUH KÖKLÜ KİMDİR?

1968 yılında Ankara'da doğan, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun olan, gazeteci yaşamı boyunca çeşitli görevlerde bulunan bir isimdi. Meslek hayatına İstanbul Life Dergisi'nde editör olarak başlayan, daha sonra aynı dergide haber müdürlüğü görevini üstlenen gazeteci, Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. Ayrıca, Birgün Gazetesi'nin kuruluşunda da aktif rol aldı ve Bianet haber sitesinde editörlük yaptı.

369.jpg

Açık Radyo'da "Bir Şey Daha Var" programını hazırlayan gazeteci, 2003 yılında Latin Amerika'ya gitti ve bir yıl boyunca Arjantin, Peru ve Uruguay'da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu süre zarfında Bianet'e haberler göndermeye devam etti.

652.jpg

Türkiye'ye döndüğünde Sabah Gazetesi'nde çalıştı ve Radikal 2'de yazılar kaleme aldı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki bir grev nedeniyle işten çıkarıldı; aynı dönemde Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 yılları arasında NTV'de program editörü olarak görev aldı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV'deki işinden ayrıldı.

1203.webp

Gazetecilik dışında başka bir iş yapmayan ve yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele veren gazeteci, 47 yaşında öldürüldü.

111.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar