Saadet ve Gelecek’ten flaş Ankara kararı! Mansur Yavaş'ı destekleyecekler mi?

Saadet ve Gelecek’ten flaş Ankara kararı! Mansur Yavaş'ı destekleyecekler mi?
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, yerel seçimlerde Ankara'da CHP’nin mevcut başkanı Mansur Yavaş'ı destekleme kararı aldığını duyurdu. İki parti öte yandan, 5 ilde CHP, DEVA, İYİ Parti, Demokrat Parti ve AKP'nin adayını destekleyecek.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partiler belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerinden sonra TBMM'de ortak grup kuran Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler için işbirliğine gidiyor. İki parti, 4 ortak adayla seçimlere katılacaklarını duyurdu.

Özellikle Ankara gibi kritik bir kentte, Gelecek ve Saadet Partileri, CHP'nin adayı mevcut başkan Mansur Yavaş'ı destekleme kararı alan parti, 5 ilde ise CHP, DEVA, İYİ Parti, Demokrat Parti ve AKP'nin adaylarını destekleyecek.

Saadet ve Gelecek Partileri'nin ortak adayları şu şekilde:

Konya: Abdulkadir Karaduman (Saadet Partisi)

Hatay: Necmettin Çalışkan (Saadet Partisi)

Denizli: Sema Silkin Ün (Gelecek Partisi)

Tekirdağ: Ahmet Akçay (Gelecek Partisi)

MARDİN'DE AKP'YE DESTEK

Gelecek Partisi'nin yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızı başta olmak üzere Gelecek Partisi'nin tüm mensuplarının ortak şiarı 'Önce Millet Sonra Parti sonra bendir' denilerek, 5 ilde DEVA, İyi Parti, Demokrat Parti ve AKP'nin destekleneceği" bildirildi.

Diğer partilerin adayları ise şu şekilde:

Düzce: Murat Caymaz (DEVA)

Tokat: Şeref Menteşe (İyi Parti)

Kili: Yasin Topaloğlu (İyi Parti)

Ordu: Serhat Çelebioğlu (Demokrat Parti)

Mardin: Abdullah Erin (AKP)

BAŞKAN YARDIMCISI YAVAŞ İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

Gelecek ve Saadet Partileri'nin yaptığı açıklamada, "Belediyeyi müteahhitlere değil, halka hizmet anlayışıyla yöneten Mansur Yavaş" ifadesine yer verildi

Açıklamanın devamında, "5 yıldır özverili, samimi ve şeffaf yönetimine şahit olduğumuz, başkentimize sağladığı hizmetler Ankaralı Hemşerilerimiz tarafından yüksek sesle dile getirilen Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeye karar verdik" denildi.

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Feramuz Üstün, seçim çalışmalarında partinin Mansur Yavaş'a vereceği desteği koordine etmekle görevlendirildiği açıklandı. Tüm adaylar için ise, "milletimiz ve partimiz için hayırlı uğurlu olsun" temennisinde bulunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar