Şanlıurfa’dan sonra şimdi de Bursa! AKP’de Yeniden Refah endişesi: Seçim bıçak sırtı geçecek

Şanlıurfa’dan sonra şimdi de Bursa! AKP’de Yeniden Refah endişesi: Seçim bıçak sırtı geçecek
AKP kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bursa'daki seçimin "bıçak sırtı" geçebileceği düşünülüyor. CHP ile arasında kritik bir oy oranına sahi plan AKP’nin oylarının Yeniden Refah Partisi'nin böldüğü iddia ediliyor.

Yerel seçimlere doğru yaklaşırken, AKP ve YRP arasındaki işbirliği görüşmelerinde yaşanan uzlaşmazlık, Bursa'da gerilimi tırmandırıyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, YRP'nin, eski AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı aday göstermesiyle birlikte, AKP kulislerinde sıkıntıların ortaya çıktığı iddia edildi. Benzer bir senaryonun Şanlıurfa'da yaşanmasının ardından, Bursa'da da "AKP'nin oylarının YRP'ye kayabileceği" endişeleri gündeme taşınıyor.

Özellikle AKP içerisinde, CHP'nin tekrar Mustafa Bozbey'i aday göstermesiyle birlikte, 2019 yerel seçim sonuçları üzerinde duruluyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Alinur Aktaş'ın oylarının yüzde 49.62'ye ulaştığı, Bozbey'in ise yüzde 47 oy aldığı hatırlatılıyor. Bu dar oy farkı, seçimlerin "bıçak sırtı" geçebileceği endişelerini artırıyor.

AKP'li yetkililer, 2019'daki seçim sonuçlarının bu seçimde de belirleyici olabileceğine işaret ediyor. Ancak YRP'nin AKP'nin oyunu böldüğüne dikkat çekerken, İYİ Parti'nin de muhalefet oyunu alabileceği uyarısında bulunuyorlar.

İYİ Parti'nin Bursa genelindeki oy oranının yüzde 11.90 olduğu hatırlatılarak, CHP'li seçmenin İYİ Parti'ye yönelebileceği ve böylelikle muhalefet oyunun bölünebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar