CNN Türk'ten Sivasspor ve Ankaragücü'nü çok kızdıran sözler: Resmi açıklama gecikmedi

CNN Türk'ten Sivasspor ve Ankaragücü'nü çok kızdıran sözler: Resmi açıklama gecikmedi
Canlı yayın esnasında Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı skorlarını aktaran sunucu, iki takımın Avrupa'da maç yaptığını sanarak istemsiz bir gaf yapmış oldu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, evinde EMS Yapı Sivasspor'u 2-0, Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 mağlup etti.

CNN Türk Spikeri, canlı yayın sırasında Filenin Sultanları'nın 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası zaferini anlattıktan sonra Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın lig maçlarına geldi.

Spiker, Sarı lacivert ve Siyah beyazlı ekibin maçlarını Avrupa maçları zannederek ufak bir gaf yaptı.

Sunucu, "Aslında dün akşam çifte mutluluk yaşadık diyebiliriz. Hem Filenin Sultanları hem futbolda yüzümüz güldü. Süper Kanarya 1-0, Karakartal 2-0 ile maçlarını kazandı" ifadesini kullandı.

SİVASSPOR AÇIKLAMA YAPTI

Sivasspor, CNN sunucusunun bu yaptığı gafa karşılık bir açıklama yayımladı.

Kırmızı beyazlı ekip şunları aktardı:

"CNN Türk kanalında, Sivasspor’umuzun ve ligimizin güzide kulüplerinden Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyeti rakiplerinin bir zaferi ve ülkemizin mutluluğu gibi lanse edildiği hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldık. Sivas’ın ve Ankara’nın coğrafi ve tarihsel konumdan bir haber, binlerce yıllık tarihlerini görmezlikten gelen, Anadolu’nun iki güzide takımını tıpkı yabancı bir takıma karşı alınmış galibiyet gibi anlatan program yapımcılarını ve sunucusunu bu taraflı ve yanlı söylemlerinden dolayı nefretle kınıyoruz. Bu hadsiz “Mutluluktan” dolayı ilgili kanal ve programın sunucusundan başta Sivasspor ve Ankaragücü camiaları olmak üzere bütün Anadolu kulüplerinden derhal özür dilemelerini bekliyoruz."

ekran-goruntusu-2023-09-05-094515.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar