Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Tarkan etkisi

Müzik dünyasına merhaba dediği "Kıl Oldum Abi" şarkısının üzerinden 30 yıl geçtikten sonra bile piyasadaki varlığını korumayı başarmış ve yıllar geçtikçe artırdığı müzik kalitesiyle birlikte onunla yola çıkmış pek çok isim arasından sıyrılmayı başarıp markasını korumuş bir isim Tarkan...

Bu kadar uzun yıllar müzik piyasasında var olmanın altında, başarılı albümlere imza atmanın yattığını bilsek de Tarkan'ın özellikle son yıllarda gündelik sorunlara yaklaşımı da halkın nabzını tutma başarısı da onun neden kalıcı olduğunu bizlere gösteriyor.

Türkiye'deki alışılagelmiş 'sanatçının siyasi görüşü olamaz' kalıplarının ötesinde hareket eden ve dönemin tersinde düşünceleri olsa da bunları kitlelere ulaştırmaktan geri durmayan Tarkan, bu çıkışlarıyla önemli bir etki yaratıyor.

Sosyal medyanın pek çok yayın organından daha güçlü olduğu bir dönemde milyonlarca takipçisiyle etkileşimini koparmayan ve pandemi sürecinde sahnelerden uzak kalsa bile gündemi meşgul eden konularda yaptığı paylaşımlarla kendisinden söz ettiren Tarkan, yaptığı bu çıkışlarla sevenlerinin aklında soru işaretleri oluşturmayı başarıyor.

Bazen kenarda kıyıda kalan bir konu üzerinden sesini yükselterek meselenin gündem olmasını sağlayan şarkıcı kimi zaman da Sezen Aksu konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koyarak tarafını belli etmekten geri durmuyor. Tarkan, "Sezen Aksu şarkıları ve varlığı ile bu topraklarda vicdanın, kalbin sesi olmuş, ülkemizin en büyük değerlerindendir. Son günlerde kendisine yapılan haksızlık, saygısızlık ve ayıp hiç bir zaman unutulmayacak, tarihe yazılacaktır" notunu düşerek gündemdeki konuya dair tepkisini gösterdi.

Tarkan sadece meslektaşını korumak için böyle bir çıkış yapma gereği duymadı özellikle son zamanlarda haberlere konu olan pek çok başlıkta tepkisini net bir şekilde ortaya koydu...

Yıllardır tanıdığımız isim, hesabından yaptığı paylaşımlarla yaratacağı etkinin farkında olduğu için bunları yazıyor bir şeyleri değiştiremeyecek olsa da benzerleri yaşanmasın diye tarihe not düşüyor!

İşte Tarkan'ın gündemi meşgul eden farklı konularda yaptığı paylaşımlardan bazıları:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun gönderisini yayınlayan Tarkan "Ya duracak, ya duracak bu cinayetler. Bu böyle gitmez, gitmeyecek. Kadınları koruyan yaptırıcı yasalar çıkana kadar direneceğiz. Yetti artık..." diyerek yaşanan kadın cinayetlerine karşı sesini çıkardı.

Kaz Dağları'nda gerçekleştirilen ağaç katliamına, ''Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık'' sözleriyle tepki göstermişti.

Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla ilgili olarak Tarkan düşüncelerini şu sözlerle dile getirmişti:

"Enes Kara'nın intihara sürüklenip hayatına son vermesine ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Ne yazık ki Enes Kara'nın durumunda olup korku içinde, baskı altında yaşayan, yaşam sevincini ve umudunu kaybetmiş, çaresiz binlerce genç var ülkemizde. Ey analar, babalar! İş işten geçmeden çocuklarınızın duygu ve düşüncelerine hassasiyetle sevgiyle kulak verin, koşulsuzca yanlarında olun. Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun. Önceliğimiz onların mutluluğu olmalıdır. Yaşadıkları hayat onların hayatıdır. Çocuklarınız ne sizin malınızdır ne de size aittir. Onlar, biz anne babalar vesilesiyle dünyaya gelmiş özgür ruhlardır. Çocuklarınızın ışığını söndürmek yerine bırakın o ışıkla aydınlatsınlar yüreklerimizi. Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları