Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Takım elbiseli dayak

Yaşadığımız ülke sınırları içerisinde şiddetin formu her gün şekil değiştirirken haberlere yansıyan görüntüler son derece korku verici. Son olarak bir mekân korumaları tarafından dövülen insanların görüntülerine tanıklık ettik.

Takım elbiseler içerisindeki yaklaşık 10 kişi ellerindeki sopalarla kadın erkek ayırmadan vururken içlerindeki nefret ve kinin yoğunluğu kameralara yansıyordu. Birbirimize öylesine sinirli ve kızgınız ki, şiddeti uygularken gözümüz hiçbir şeyi görmüyor.

Gazetelerin 3. Sayfa haberleri ''takım elbiseli dayak'' haberlerini yazıp çizerken kayıp giden hayatların sayısındaki artış son derece ürkütücü bir hal aldı.

Her akşam haberleri izlemek için ekran karşısına geçen milyonlarca insan bu haberlerle karşılaşıyor. Eskiden memleketin birkaç yerinden gelen bu tarz haberler bizi karşılarken şimdilerde ne gazetelerin 3. Sayfalarına ne de ana haber bültenlerinin bir bölümüne sığıyor.

Şiddet sergilemek günlük bir rutin haline gelmiş gibi… Ellerindeki sopaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanırken öylesine rahatlar ki hayati sonuçları olabilecek dayağı atarken sonunu düşünmüyorlar bile…

Yaşanan şiddetin pek çok türüyle karşılaşınca bunlara bakış açımız da değişmeye başladı. Artık yaşananlara üzülmek yerine gündelik hayatımızda başımıza gelirse nasıl hareket etmeliyiz diye düşünmeye başladık. Öyle ya bir eğlence mekânının önünde ya da bir AVM''de ailenizle yemek yerken bir şiddet olayının içerisinde bulabilirsiniz kendinizi.

Oya eskiden tüm bu şiddet olaylarının kötü olduğunu biliyor ve bunun kontrol altına alınmaması halinde her canlının başına musallat olacağını düşünebiliyorduk. Ama kontrol altında tutmayı başaramadık…

Her sorunun çözümünü şiddet uygulamakta bulmaya başladık. Otobüste yolculuk yaparken bir yolcunun cebindeki bıçağı çıkarıp gelişi güzel salladığı zamanları yaşıyoruz.

Herkes birbirine şiddet uygularken bunun sonunun nereye varacağını kestirmek bir hayli güç!

İş görüşmelerinin olmazsa olmazı takım kıyafetleri dayak görüntülerinin içinde görmek hangi noktalara geldiğimizi net bir şekilde ortaya koyuyor aslında…

Karşımızdakine zarar vermek istediğimiz zaman bunu gerçekleştirmek için hiç düşünmeden harekete geçiyoruz.

Saldırganlığın yüceltildiği zamanları yaşıyoruz. Çocuklarımızı şiddet olayları içinde büyütüyor, çevremizdeki her canlıya şiddet uyguluyoruz.

İnsanlığımızdan gün be gün sıyrılırken üzerimize geçirdiğimiz takım kıyafetlerle çirkinliği şık bir hale getiriyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları