Tahminler tepe taklak: İslam Memiş 'Ben olsam uzak dururum' dedi!

Tahminler tepe taklak: İslam Memiş 'Ben olsam uzak dururum' dedi!
Altın ve dolar yatırımcısının sıklıkla takip ettiği piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yine ilgi çekecek açıklamalar geldi. "Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum'' diyen Memiş, altın ve euro hakkında da yeni tahminlerini paylaştı.

TAHMİNLER TEPE TAKLAK: İSLAM MEMİŞ 'BEN OLSAM UZAK DURURUM' DEDİ!

Altını bilen adam olarak da tanınan İslam Memiş, yine yatırımcıları uyardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, daha önce yaptığı değerlendirmede, "Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli" demişti.

Yatırım tavsiyesinde bulunmadığının altını çizen Memiş, dolara yatırım yapmaktan uzak durduğunu belirtti.

''BEN UZAK DURMAYI TERCİH EDERİM''

Memiş, "Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki diğer enstrümanlar daha avantajlı. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Memiş, dünya piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmelere değindi ve Ekim ayı öngörüsünü paylaştı. Memiş’e göre; dünya düzeninde sistematik değişimler olacağı için bu süreç çok serbest bırakılmayacak.

Türkiye gazetesinin aktardığına göre, "Altında bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı değil" değerlendirmesini yaptı.

Habere göre, altında düşüş sürecini yorumlayan Memiş, "Gram altın TL ekranlarda 980. 998-1001 lira seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı altına kıyasla pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine devam etti. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest piyasalarda 12 lira seviyesinde. Kripto para piyasasında yatay seyir, satıcılı seyir devam ediyor. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum" sözlerini paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar