SGK uzmanı Özgür Kaya resmen açıkladı: Maaşlarda yapılacak zam oranını duyurdu

SGK uzmanı Özgür Kaya resmen açıkladı: Maaşlarda yapılacak zam oranını duyurdu
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Enflasyon farkına yıl sonuna doğru eklenecek yüzde 20 refah payıyla beraber 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 7 bin 700 liraya yükselmesi bekleniyor” dedi.

MAAŞLARDA YAPILACAK ZAM ORANINI DUYURDU!

Geçtiğimiz temmuz ayında maaşlara ara zam yapılmış, asgari ücret 5.500 TL''ye çıkarılmıştı. Fakat enflasyon ve temel harcama kalemlerine gelen zamlar ile bu zam da eridi.

Ara zam gelmesiyle aralık ayında açıklanacak maaş zamları için yeni yıl işaret ediliyordu. Bu söylemin aksi bir açıklama, Erdoğan''dan geldi.

Erdoğan, asgari ücret çalışması için şunları söylemişti:

"Asgari ücretten, memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Sosyal desteklerde ölçümüzü yoksulluk olmaktan çıkararak, ihtiyaç ve hak temelli bir anlayışla ülkemizin imkanlarını her bir insanımızla paylaşacak kuşatıcı bir sistem kurduk."

ZAMMI AÇIKLADI

Maaşlarda yapılacak zam oranı için birçok oran kulislerde konuşulurken, SGK uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret ile ilgili bir açıklamada bulundu.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Kaya, şunları aktardı:

“Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar