İslam Memiş'ten altın uyarısı: Bu tarihlere dikkat

İslam Memiş'ten altın uyarısı: Bu tarihlere dikkat
970 TL seviyelerine kadar gerileyen gram altın Eylül ayının son gününde bir miktar yükseldi. Piyasalarda yaşanan dalgalanma ise yatırımcıyı tedirgin etmeye devam ederken altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. 

UZMAN İSİMDEN FLAŞ ALTIN UYARISI

Yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, bu defa gram altın için ciddi uyarılar yaptı. FED kararı sonrası Dolar/TL kurunda ciddi yükseliş yaşanırken, gram altında ise düşüş yaşandı. 

Sert dalgalanmaların yaşandığı piyasalarda dolar kuru hızla yükselirken, euro ve sterlin gibi diğer para birimlerinde düşüşler yaşanmaya başladı. TL''nin yanı sıra diğer para birimlerinde de hızlı düşüşler yaşanırken, Memiş gram altında yaşanan düşüşe dikkat çekti. Alım için fırsat doğduğunu belirten Memiş, 950 - 1000 lira aralığında olan gram altın fiyatının vatandaşlara alım fırsatı sunmaya devam ettiğini belirtti. 

SERT DAGLANMALARA DİKKAT

FED''in kararlarından dolayı sert dalgalanmaların yaşandığını ifade eden Memiş, "Özellikle bu sert dalgalanmaların nedeninin döviz kurlarındaki FED etkisi olduğu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. FED Başkanı ve FED üyeleri ciddi açıklamalar yapmaya devam ediyor" yorumunda bulundu.

Belirsizlik ve risklerin arttığını bir döneme girildiğini belirten İslam Memiş, "Belirsizlik ve risklerin arttığı dönemlerde de altının Ons fiyatı 1615 ila 1660 dolar arasında dalgalanıyor. İster istemez gram altında gün bazında günlük 20-30 lira gibi bir dalgalanmayla karşı karşıya kalıyoruz. Yıl sonuna kadar bu dalgalanmalar devam edebilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar