Selçuk Geçer, dövizde yaşanacak yeni gelişme için uyardı: Sakın yapmayın!

Selçuk Geçer, dövizde yaşanacak yeni gelişme için uyardı: Sakın yapmayın!
Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından uyarılarda bulunan Selçuk Geçer, dolar hakkında spekteküler bir yorumda bulundu.

SELÇUK GEÇER: SAKIN YAPMAYIN!

Dün enflasyonla ilgili veriler açıklandı. TÜİK göre yüzde 83,45, ENAG''a göre 186,27 olarak açıklandı.

Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun düşmemesi halinde dolar kurunun kontrol edilemeyeceğini dile getirip "Ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı. Kısa vadeli borçların ödenme zamanı geliyor. Dolara olan talep artacak. Turizm gelirleri ile idare ettin bugüne kadar. Bundan sonra ne yapacaksın? Dolar kuru sert hareket edeceğini herkes görecek" dedi.

Dolar için "kaçılmaz son" uyarısında bulunan Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda 28 TL’yi göreceği iddiasında bulunurken, yükselişin devam edeceğini söyledi. Geçer, dolar sahiplerine seslenerek, zarar etmemeleri için ''Dolarınızı satmayın'' uyarısında bulundu.

İhracatın her geçen gün biraz daha daraldığını söyleyen Selçuk Geçer şöyle devam etti:

"İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor. İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye''den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar