SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığını kapsıyor! İşte EYT ve emekliye gelecek yeni zam ve tarihi

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığını kapsıyor! İşte EYT ve emekliye gelecek yeni zam ve tarihi
14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan seçimler öncesinde hükümetin emekliler için yeni bir zamma hazırlandığı iddia edildi. İşte EYT sonrası bütün emeklileri ilgilendiren zam gelişmesi...

Seçimlerin yaklaşması ile ''seçim ekonomisine'' geçeceği tahmin edilen hükümet hakkında yeni zam iddiası ortaya atıldı.

EMEKLİLERE YENİ ZAM YOLDA
Enflasyon ile doğru orantılı olacak şekilde zam almayı bekleyen emeklilere artı olarak refah payı da eklendi. Bu eklentinin üstüne yeni yıl zam oranı %30 olacak şekilde belirlendi. Bu doğrultu içerisinde en düşük emekli maaşı 2023’ten itibaren 5500 TL olarak belirlendi.

EMEKLİ MAAŞINA İYİLEŞTİRME ÇAĞRISI GELDİ
Emekli maaşına gelen zamlara rağmen, hayat pahalılığının fazla olmasından dolayı büyük değişimler ortaya çıkamadı. Bu durumun iyileştirilmesi için ise vatandaşlar hükümete seslendi. Yapılan çağrıya göre, 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında iyileştirme yapılması talebinde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşmuş olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi 7 – 8 Şubat’ta Meclis tarafından onaylanması planlanıyor. EYT düzenlemesinin onaylanması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir düzenleme daha gerçekleştirileceği iddia ediliyor.

2000 YILI SONRASI EMEKLİ OLANLARA YENİ BİR ZAM DAHA GELİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündeme getirmiş olduğu intibak yasasının önceliğinde özellikle de 2000 yılından önce emekli olanların prim kazancı söz konusu. Değişen yasal şartlarıyla 2002 yılından önce emekli olan vatandaşların, 2000 yılı emeklilerinden daha fazla maaş alması durumu bulunmakta. Bu durumun iyileştirilmesi planlanıyor.

YENİ ZAMLA FARK 1300 TL OLACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni yasasını ele aldığı konu 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına 1300 TL kadar bir artış olmasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar