YSK'dan erken seçim kararı alındı iddialarını güçlendirecek adım: Sandık görevlileri ilk kez 1 yıl önceden belirlenecek

YSK'dan erken seçim kararı alındı iddialarını güçlendirecek adım: Sandık görevlileri ilk kez 1 yıl önceden belirlenecek
Ekonomik krizin etkisini artırmasıyla kafası karışan hükümetin erken seçim kararı almış olabileceği iddia edildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), görülmemiş bir biçimde bir yıl öncesinden seçim hazırlıklarına başladı. YSK, şimdiye kadar seçim takvimini üç, dört ya da en fazla 5 ay öncesinden başlatıyordu. YSK’nın tarihte ilk kez bir yıl önceden kamu kurumlarına görevlendirme mesajları göndermesi erken seçim hazırlığı olarak değerlendirildi.

YSK'DAN ERKEN SEÇİM İDDİALARINI GÜÇLENDİREN ADIM!

Ülkede yaşanan ekonomik bunalım ve son gelen zamların ardından toplumun erken seçim çağrıları yükselirken, YSK''dan flaş bir adım geldi. YSK, geçen hafta tüm kamu kurumu yöneticilerine seçimde sandık kurulunda görev almak isteyen memurların belirlenmesi istemiyle bir yazı yolladı. Memurlara dün gönderilen mesajda da,  bugün saat 13.00’e kadar kaymakamlıklardan görev belgelerini almaları bildirildi.

TELE 1''de yer alan habere göre, kamu kurumlarına gönderilen yazıda seçim kurullarında görev almak isteyen memurların belirlenmesi istendi. Memurlara dün gönderilen mesajda da, sandık kurullarında görev alacakların isimlerini bugün saat 13.00’e kadar kaymakamlıklara bildirmesi istendi. Daha önce birçok kez sandık kurullarında görev yapan kamu çalışanları TELE1’e yaptıkları açıklamada, “Bu zamana kadar bir yıl öncesinden görev çağrısı almadıklarını, bunun ilk kez olduğunu” belirtti.

‘ERKEN SEÇİM OLURSA ERDOĞAN ADAY OLABİLİYOR’

Birçok Anayasa hukukçusuna göre bu yasama döneminde erken seçim kararı alınmadığı takdirde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanlığına aday olması yasal olarak mümkün değil. Anayasaya göre bir kişi iki kez cumhurbaşkanı seçilebiliyor.

Ancak, erken seçim kararı alır ve seçime gidilirse Erdoğan’ın yeniden aday olması mümkün. Çünkü ikinci dönemi tamamladığı için yeniden seçilmesi mümkün. Bu yüzden Türkiye’nin her şartta erken seçime gitmesi bekleniyor. Seçimler 24 Haziran 2018’de gerçekleşti. Erken seçime gidilmemesi durumunda seçimler 23 Haziran 2023’te yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar