Mehmet Tezkan, AKP'yi yüzde 10'un altına çekecek gelişmeyi açıkladı

Mehmet Tezkan, AKP'yi yüzde 10'un altına çekecek gelişmeyi açıkladı
Yazar Mehmet Tezkan, yaklaşan seçimler öncesinde yapılan son anketleri bugünkü köşe yazısına taşıdı. AKP'nin yapılan hemen her ankette yüzde 30 bandına gerilediğini söyleyen Tezkan, iktidar ortağı MHP'nin durumu için 'daha da beter' yorumu yaptı. İktidarın hala yüzde 30 dolaylarında oy almasına şaşırdığını belirten Tezkan, AKP'yi yüzde 10'un altına çekecek ihtimali açıkladı.

AKP'Yİ YÜZDE 10'UN ALTINA ÇEKECEK GELİŞMEYİ AÇIKLADI!

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, 2023 yılında yapılacak seçimler öncesindeki son anket sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan her ankette AKP''nin biraz daha erdiğini dile getiren Tezkan, ''''Anketler, iktidarın büyük ortağı için iki sandıkta da daha doğrusu iki oy pusulasında da durumun parlak olmadığına işaret ediyor. AKP yüzde 30’un altındaymış; 28’lere kadar inmiş. Cumhur İttifakı’nın diğer partisi MHP yüzde altılara kadar gerilemiş'''' dedi.

''MHP''NİN SÖYLEYECEK SÖZÜ YOK''

Cumhur İttifakı''nın diğer paydaşı olan MHP hakkında da yorumda bulunan Mehmet Tezkan, MHP''nin seçim mitinglerinde söyleyecek sözünün kalmadığını belirterek, ''''Zaten Bahçeli seçim kampanyasında seçmene ne vadedebilir ki.. MHP’liler en fazla muhalefet partilerini terörist ilan ederler, bu seçim beka meselemiz derler o kadar.. Başka? Millette yıllardır bu seçim beka meselemiz, muhalefet PKK’nin, DHKP-C’nin FETÖ’nün uzantısı sözünü duymaktan yorumdu. Daha doğrusu bıktı. Halk/ sıradan vatandaş bırak büyük lafları çarşı/pazara bak dese verecek cevapları yok'''' yorumunda bulundu.

AKP''Yİ YÜZDE 10''LARA ÇEKECEK İHTİMAL

AKP''nin aldığı oy oranının krize rağmen yüksek olduğunu savunan Tezkan, hükümetin oy kaybının hızlanması için bir ihtimale dikkat çekti.

Tezkan''ın yazısından konuya dair sözleri şu şekilde:

AKP’nin yine de seçmenini motive edecek, seçmenini konsolide edecek sözü var.

Az da olsa var… Din, iman der, biz gidersek türban yasağı gelir der, biz gidersek Türkiye Müslüman ülke olmaktan çıkar der…

İnananı çıkar… Var da zaten… Erdoğan’ın takıntısı nedeniyle mahkum olduğumuz başa çıkılmaz hayat pahalılığına rağmen oyu hala yüzde 28’lerde… Başka parti başka genel başkan olsa çoktan yüzde 10’un altını görmüştü.

Ama şunu da kayda geçirelim. 20 yıllık iktidarın oy oranında 20 puanlık düşük yaşanıyor. Az buz düşüş değil. Alışkanlık var, bağlılık var, çıkar ilişkisi var, sevda var… Buna rağmen kayıp yüzde 20 puanın üzerinde… Önemli.

Hele seçmen gideceklerine kanaat getirip çek kuyruğunu gitsin davranışı sergilerse yandılar.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar