Ekonomist Oğuz Demir, o aylara dikkat çekip tarih verdi: Dolar 17, enflasyon 3 haneli olacak!

Ekonomist Oğuz Demir, o aylara dikkat çekip tarih verdi: Dolar 17, enflasyon 3 haneli olacak!
Katıldığı bir Youtube kanalında, erken seçim ve krizle ilgili konulara açıklık getiren Doç. Dr. Oğuz Demir, “Milletvekili seçiminde inanılmaz düşük bir oy alabilirler. Yüzde 20’leri görebilirler” dedi ve krizin tek çözümünün erken seçim olduğunu söyledi.

''DOLAR 17, ENFLASYON 3 HANELİ OLACAK!''

Ekonomist akademisyen Doç. Dr. Oğuz Demir, Duvar Gazetesi’nin ‘Haydi Sor’ programında gündeme ilişkin önemli konular hakkında soruları yanıtladı.

Her gün yeni bir zam haberi ile uyandığımızı söyleyen Oğuz Demir, “Gıda diyoruz, sonuna kriz geliyor. Konut diyoruz, kriz geliyor. Ekonomi diyoruz kriz geliyor. Hep bir kriz var” diyerek, krizin tek bir çözümü var dedi ve açıkladı.

Oğuz Demir şunları söyledi:

“ Her gün bir şeye zam geliyor. Zamma bile zam geliyor. Bahsettiğimiz her konunun arkasından kriz geliyor. Gıda diyoruz, sonuna kriz geliyor. Konut diyoruz, kriz geliyor. Ekonomi diyoruz kriz geliyor. Hep bir kriz var. Bu krizin çözümü belli, hemen erken seçimin olması gerekli bu ülkeye. Bu günler geçtikten sonra hepimizin rehabilitasyona ihtiyacı olacak. Ekonominin, siyasetin de ihtiyacı olacak. Hemen erken seçim olacak dedim. Her an da olabilir. Çünkü iktidar görüyor durumu ve diyebilirler, ‘Seçimi geçe koyarsam eldeki 200-300 Milletvekili de gider.’ İşte bu yüzden erken seçim olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimini bilmiyorum ama Milletvekili seçiminde inanılmaz düşük bir oy alabilirler. Yüzde 20’leri görüp şükür edebilirler. AKP’ye yakın isimler dâhil birçok isimle konuştum. Hepsi aynı şeyi söylüyor; ‘Ben krizle cebelleşirken AKP’deki isimler zenginleşiyor. Hepsi kendi derdinde.’ Vatandaş artık bunu görüyor. Bu yüzden seçimde ciddi oy kaybı yaşayabilirler.”

ENFLASYON UYARISI

“Kurda yaşanan krizle birlikte 16’ları gördük. Yazın sıcak geçecek. Durumu turizm geliri ile dengeleyip krizi örseleyebilirler. Fakat özellikle Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim''den itibaren endişeliyim. Turizm geliri de düşecek. Dolar da 17’leri, enflasyonda 3 haneli rakamları görebiliriz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar