Bekara ev vermeyen ev sahibinden sonra iki erkek aynı odada kalamaz diyen otele rekor ceza

Bekara ev vermeyen ev sahibinden sonra iki erkek aynı odada kalamaz diyen otele rekor ceza
Alanya’da aynı odada kalmak için rezervasyon yaptıran iki erkeğin rezervasyonunu iptal eden otele 89 bin 571 lira idari para cezası kesildi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), aynı odada konaklamak isteyen iki erkeğin rezervasyonunu iptal eden otele cinsiyet temelinde ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası kesti.

“AYNI ODADA İKİ ERKEK KALAMAZ” DENİLDİ

Alanya'da tatil yapmak isteyen iki erkek, seyahat acentesi aracılığıyla bir otele rezervasyon yaptırdı. Ancak çevrim içi ödeme yapmalarına rağmen, rezervasyonlarının iptal edildiğini öğrenerek oteli aradılar. Otel, "aynı odada iki erkek konaklama yapılamayacağı" gerekçesiyle rezervasyonları iptal ettiğini belirtti.

ana-bina-standart-oda.jpg

“AYRIMCILIK” DİYEREK TİHEK'E BAŞVURDU

Rezervasyonları iptal edilen iki kişi, kadınların iki kişilik rezervasyon yaptırarak konaklayabildiklerini öne sürerek bu durumun ayrımcılık yasağını ihlal ettiği iddiasıyla TİHEK'e başvurdu. Kurum, otel ve seyahat acentesinden yazılı görüş talep etti.

Otel yönetimi, ilgili kişilerin işletmeleriyle herhangi bir konaklama veya sözleşme yapmadığını iddia ederek, herhangi bir irtibat kurulmadığını belirtti. Ayrıca, tesislerinde eşitliğe uygun şekilde kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın rezervasyon yapılarak konaklama sağlanabildiğini savundu.

sari-isikli-otel-odasi.jpg

BAŞVURUDA 1 ERKEK 1 KADIN İŞARETLEDİ İDDİASI

Seyahat acentesi ise otelin iki erkeğin aynı odada konaklamasına izin vermemesi nedeniyle başvuranın, "bir erkek, bir kadın" konaklama seçeneğini işaretlediğini belirtti. Ancak otelle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine başvuranın ücretinin iade edildiği bildirildi.

TİHEK, otelin cinsiyet temelinde ayrımcılık yaptığına hükmederek üst sınırdan 89 bin 571 lira idari para cezası uyguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar