Son dakika... AKP itiraz etmişti: Beykoz için karar verildi

Son dakika... AKP itiraz etmişti: Beykoz için karar verildi
Beykoz’da CHP’nin oyların yeniden sayılmasına ilişkin itirazı kabul edildi. CHP’nin adayı Alaattin Köseler mazbatasını alacak.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ve Beykoz ilçelerinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, AKP tarafından seçim sonuçlarına itirazlar yapıldı.

Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP adayı Hakan Bahçetepe'nin 879 oy farkla kazandığı seçimde, toplam 274 bin 897 oy kullanılmıştı. Ancak, az olan oy farkı ve fazla geçersiz oylar sebebiyle yapılan itirazlar sonucunda oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Dün başlayan yeniden sayım işlemi, akşam saatlerinde tamamlanmış, ancak bu sabah yeniden başlatıldı.

MAZBATA CHP'Lİ ADAYA VERİLECEK

Öte yandan, Beykoz ilçesinde de benzer bir süreç yaşandı. İlçede yapılan seçimde CHP adayı Alaattin Köseler, yüzde 45,87 oy oranıyla önde tamamlarken, AKP adayı Murat Aydın yüzde 44,91 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı bin 433 olarak belirlendi.

alattin-koseler-yenigun-1.webp
CHP adayı Alaattin Köseler

Yapılan itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verse de, bu karar iptal edildi ve CHP adayı Alaattin Köseler'in mazbatayı alması kesinleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar