Müşterilere atılan mesajlar ortalığı karıştırmıştı: Mehmet Şimşek’i kızdıran banka müdürünün kim olduğu ortaya çıktı

Müşterilere atılan mesajlar ortalığı karıştırmıştı: Mehmet Şimşek’i kızdıran banka müdürünün kim olduğu ortaya çıktı
Yerel seçimler öncesi, bazı bankaların müşterilerine attığı kredi kartı taksitleriyle ilgili mesajlar ortalığı karıştırmıştı. Bakan Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği ve hemen kamu bankası genel müdürünü aradığı öne sürülürken, o ismin kim olduğu günler sonra ortaya çıktı.

TV100 yazarı Fuat Uğur, dün kaleme aldığı yazısına bugün de devam ederek, o banka müdürünün ortaya çıktığını kaleme aldı.

Yazıdan sonra söz konusu banka müdürünün kedisini aradığını söyleyen Uğur, “Yazı yayınlandıktan sonra “O bankanın Genel Müdürü benim” diyerek beni Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih aradı” dedi.

Fuat Uğur’un yazısının ilgili kısmı ise şöyle:

“Dün “Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı?” başlığıyla bir yazı (*) yayınladım.

Olayı hatırlayalım:

Bir büyük kamu bankası, seçim öncesinde müşterilerine “Bilgilendirme: Değerli müşterimiz, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bireysel Kredi Kartlarındaki taksit uygulamalarında güncelleme yapılacaktır. 31 Mart 2014 tarihine kadar güncel harcamalarınızı kampanya dahilinde taksitlendirebilirsiniz.” diye bir mesaj gönderiyor. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek o bankanın Genel Müdürünü arayarak “Bunu nasıl yaparsınız, daha henüz resmiyete dökülmemiş bir ve tam olarak kararlaştırılmamış bir tasarıyı karar olarak uygulamaya sokarsınız” sözleriyle sert biçimde eleştiriyor.

Üstelik seçim öncesinde.

Üstelik asgari geçim standardındaki vatandaşların kredi kartlarına uygulanan taksitle alışverişlerini hayat mücadelelerinin devamında önemli bir enstrüman olarak kullandıkları bilindiği halde.

“O BANKANIN GENEL MÜDÜRÜ BENİM”

Tabii yazıda o bankanın ismini ve Genel Müdürünün kim olduğunu yazmadım.

Yazı yayınlandıktan sonra “O bankanın Genel Müdürü benim” diyerek beni Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih aradı.

“Öncelikle bir düzeltme yapayım” dedi ve ekledi:

“Ekrem İmamoğlu gibi ben de Trabzon Akçaabat doğumluyum. Kendisiyle farklı zaman dilimlerinde Trabzonspor kulübü yönetiminde bulunduk. Ama onunla futbol oynamışlığım yok”

Zaten bu duyduğum söylentiye asla inanmak istemediğimi yazımda ifade etmiş ve “Bu bilginin doğru çıkmamasını diliyorum. Yoksa hakikaten müthiş bir hayal kırıklığı yaşayacağım” demiştim. O zaman mesajın siyasi amaçla seçim öncesi gönderildiğine dair kanaatler daha da pekişmiş olacaktı.

Beyan benim için esastır. Ancak bir gazeteci olarak ben beyanları yazarken bir kulağım da hep tetiktedir.

Neyse.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar