İYİ Parti’de kazan kaynıyor! GİK üyesi yerel seçimin faturasını Akşener’e kesti

İYİ Parti’de kazan kaynıyor! GİK üyesi yerel seçimin faturasını Akşener’e kesti
Art arda istifaların yaşandığı İYİ Parti’de GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok’tan parti lideri Meral Akşener’e eleştiriler geldi. Üçok, yerel seçimindeki başarısızlığın sorumlusu olarak Akşener’i gösterdi.

Seçimlere ‘hür ve müstakil’ siyaset iddiasıyla giren ve büyük hüsrana uğrayan İYİ Parti içindeki gerginlikler, Genel Başkan Meral Akşener'in olağanüstü kurultay kararı almasıyla daha da derinleşiyor.

Yerel seçim sürecindeki muhalefet stratejileri ve parti yönetiminin politikaları eleştirileri ve istifaları da beraberinde getiriyor.

İKİ İSTİFA ART ARDA GELDİ

İYİ Parti'nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

aksener-kavuncu-tehy-cover-jpg.webp

Kavuncu'nun istifa açıklamasının ardından İYİ Parti'den bir istifa haberi daha gelmişti. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, X hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini duyurdu.

131097-57914.jpeg

Akburak görevinden istifasını duyururken İYİ Parti’de yapılacak olan kongreye atıfta bulunarak, “Her daim Liderimizin yanındayım” mesajını vermişti.

GİK ÜYESİ ÜÇOK'TAN ELEŞTİRİLER

Partideki iki önemli ismin istifası sonrası, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ahmet Zeki Üçok’tan çarpıcı açıklamalar geldi.

zeki-ucok-nwb9-cover.webp

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, parti başkanı ve yöneticilerine eleştirilerde bulunan Üçok, yanlış seçim stratejileri ve söylemleri nedeniyle partinin önemli bir başarıya ulaşamadığını savundu. Üçok, “İYİ Parti başkan ve yöneticileri; uyguladığınız yanlış seçim stratejileri, kullandığınız yanlış seçim söylemleri, son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. sizleri affetmiyoruz” diyerek Akşener’i eleştirdi.

ucok.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar