Bu 3 il mayıs ayında karı gördü

Bu 3 il mayıs ayında karı gördü
Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'nun yüksek kesimleri beyaza büründü.

Bayburt'un mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları, yağmurun etkisiyle yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Dağlık bölgeler ve yüksek kesimler, mayıs ayında beklenmedik bir şekilde beyaza büründü.

Bayburt'un merkeze bağlı Taht köyüne yolcu taşıyan taksici Yakup Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıksız olduklarını belirterek, "Yazlık lastiklerimizi taktığımız için biraz endişeliydik. Ancak şu anda sadece dağlarda kar var. Köylere ulaştığımızda yollarda herhangi bir sorun olmadığını gördük." dedi. Bayram, ağaçların çiçek açtığını ve doğanın yeşerdiğini ifade ederek, kar yağışının kendilerini şaşırttığını dile getirdi.

Gümüşhane'de ise Torul ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Silve Yaylası'nda gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Hafta sonunu yaylada geçirmek isteyen aileler, mayıs ayında kar sürpriziyle karşılaştı.

05-2024-05052024-bayburt1.jpg

Ersin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'dan Gümüşhane'ye hafta sonu tatili için geldiklerini ve karla karşılaşmanın kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "Gece yağış oldu. Sabah kalktığımızda yaylanın karla kaplı olduğunu gördük. Çok şaşırdık, bizim için gerçekten büyük bir sürpriz oldu. Kar yağışını fırsat bilerek kızımla birlikte kar topu oynadık. Kışın özlediğimiz karın keyfini çıkardık." şeklinde konuştu.

Ordu'da da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağdı. Yayla, beyaz bir örtüyle kaplandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar