Özgür Özel takıntı yaptığı iki ili açıkladı: Gözüm açık gider

Özgür Özel takıntı yaptığı iki ili açıkladı: Gözüm açık gider
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Yerel seçimleri değerlendiren Özel, takıntı yaptığı ve kazanmak istediği iki şehri ilk kez açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin konuşan Özel, Kilis'te sürpriz bir sonuçla CHP adayı Hakan Bilecan'ın kazanmasını değerlendirerek, "Ben Kilis'teki adaya çok inanıyorum. Anket yaptırdık, bir baktık AKP, MHP, CHP'de, CHP, 3-4 puan önde. Biz Kilis'e planlamayı yaptık, Tayyip Erdoğan'da yapmış. Çünkü o da görüyor anketleri. Tayyip Erdoğan, Sivas'tan Kilis'e gitti, Kilis'te konuştuktan sonra İstanbul'a döndü. Gaziantep'e uğramadı, Gaziantep'ten emin. Biz de kalkıp Kilis'e gittik, yağmur altında 45 dakika konuştuk. Kilis'in mağduriyetini konuştuk, bu arkadaş çözer dedik. Yüzde 43 aldı, rakipleri yüzde 29 aldı” ifadelerini kullandı.

KİLİS VE ŞEHİTKAMİL’İN ÖNEMİ

Göçmen nüfusunun yoğunluğuyla gündeme gelen ve jeopolitik konum açısından oldukça önemli bir il olan Kilis, AKP, kuruluş tarihi olan 2002'den beri rekor oylarla kazanıyordu. Ancak 2024 yerel seçimlerinde bu durumu değişerek CHP, yüzde 41.98 gibi yüksek bir oranla kenti kazandı.

867 bin nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında altıncı sırada yer alan Gaziantep Şehitkamil ise CHP adayı Umut Yılmaz yüzde 39.67, AKP adayı olan ve ilçeyi 3 dönemdir yöneten Rıdvan Fadıloğlu ise yüzde 25.92 oy aldı. CHP, Gaziantep'in en büyük 2'nci ilçesi olan Şehitkamil'de 30 yıl sonra zaferini ilan etti.

TAKINTI YAPTIĞI İKİ İLİ AÇIKLADI

Takıntı yaptığım 2 il olduğunu söyleyen Özel, “Gaziantep benim takıntı yaptığım 2 ilden birisi. Samsun ve Gaziantep. Bu 2 ilde partiyi 1'nci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar