Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Siz neyle evlendiniz

İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, birlikte olunacağına dair verilen bir sözle birlikte kapısından girdiğimiz evlilik kurumu, her ne kadar bazıları için hayallerindeki gibi olmasa da, dünyanın farklı yerlerinden ajanslara düşen evlilik haberleri insanoğlunun kendi hayallerine bırakıldığında ne kadar acayip kararlar verebileceğini de gösteriyor.

Kurumların dışarıdan görüldüğü şekliyle varlığını sürdürmesi, gün geçtikçe zorlaşırken modern dünyanın bir yansıması olarak evlilik kurumu da bazı insanlar için milyonlarca insana ifade ettiğinden farklı anlamlar taşıyor.

Hemen her yıl dünyanın farklı noktalarından gelen ''tuhaf'' evlilik haberleri her ne kadar bu tarz haberleri okuyanlar için gününe biraz renk katan bir aktivite gibi görünse de konunun tarafları için son derece gerçekçi bir hamle olarak görülüyor.

37 yaşındaki Brezilyalı Meirivone Rocha Moraes, annesine bekâr olduğu ve dans edecek kimsesi olmadığı konusunda şikâyet ettikten sonra "hayatının aşkıyla" tanıştı. Çünkü annesi kızı için bezden oluşan Ragdoll Marcelo''yu hazırladı. Moraes de annesinin diktiği bezden adamla dünya evine girdi. 37 yaşındaki Brezilyalı kadın bununla da kalmadı birkaç ay sonra kucağında bezden yapılma bir bebekle objektiflerin karşısına geçti.

Tabii bu tarz ilginç evlilikler her zaman böyle dikkat çekmek amacı taşımıyor, kimi zaman da geleneksel bir nedene bağlanıyor.

Meksika''nın Oaxaca eyaletinde yer alan San Pedro Huamelula kasabasının Belediye Başkanı Victor Hugo Sosa Garcia, düzenlenen törenle "Prenses Alicia Rubi" adlı timsahla evlendi. Yerli halktan ileri gelen biri tarafından kıyılan nikâhta timsahı eşi olarak kabul edip etmediğinin sorulması üzerine Garcia, "Güzel olmasının yanı sıra, halkımızın refahını isteyen biriyle evlenmek beni çok mutlu ediyor" sözlerini kullandı. San Pedro Huamelula kasabasında 1789 yılından bu yana gerçekleştirilen geleneğe göre yerli halkın lideri, küçük prenses olarak adlandırılan ve kutsal olarak kabul edilen bir cins timsah ile evlendiriliyor. Yerli halk, bu gelenek sayesinde bolluk ve refaha kavuşacaklarına inanıyor.

Faydalı bir amaç taşıyan bir başka ilginç evlilikse bundan birkaç yıl önce İngiltere''de gerçekleşti. İngiltere''nin Merseyside kentinde 34 yaşındaki Kate Cunningham bir ağaçla dünya evine girdi. Cunningham, ağacın bulunduğu parktan yol geçeceği için böyle bir tören yaptığını açıkladı.

Şüphesiz bu tarz evliliklerin devamı gelecek ve bizler de her defasında şaşırmaya devam edeceğiz. İnsanlık kimi zaman yüce gönüllükten kimi zaman da sadece adından söz edilmesini istediğinden bu tarz ilginçliklere imza atıyor. Yine de amaç ne olursa olsun farklılıklar ve renkler dönmeye devam eden dünyanın tarihine farklı sayfalar olarak eklenmeye devam ediyor.

Eski bir Amerikalı asker, Eiffel Kulesi''ne aşık olup onunla evlendi. Çinli Lie Ye, 2007 yılında yalnız olmaktansa, kendiyle evlenmeye karar verdi. Yastığıyla evlenen, oyun karakteriyle evlenen, 3 bin kez bindiği rollercoaster ile evlenen bile var...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları