Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Tetikçiyi taşıyan çakarlı araç görüntülendi

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Tetikçiyi taşıyan çakarlı araç görüntülendi
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de suikast sonucu öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede yer verilmeyen çakarlı aracın, cinayetten sonraki gün görüntüleri ortaya çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. İddianameye yansıyan bilgilere göre, cinayetle ilgili olan 22 kişinin arasında yer alan ve cinayet tetikçisi Eray Özyağcı'nın kaçırıldığı araca ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, iddianamede adı geçen eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel'in kullandığı aracın çakarlı olduğu görüldü. Görüntüler, aracın cinayet sonrası İstanbul'dan Ankara'ya doğru dönüş yaparken Çamlıca gişelerinde Plaka Tanıma Sistemi'ne takıldığını gösteriyor.

at1.webp

KAFA KARIŞTIRAN GÜZERGAH

Araç, cinayet günü akşam saatlerinde Mevlana Bulvarı'ndan Gölbaşı istikametine giderken görüldü. Ardından, tetikçi Özyağcı'nın da içinde bulunduğu araç, Demirbaş ve Yüksel tarafından Gölbaşı'ndaki çiftliğe götürüldü. Daha sonra ise İstanbul istikametine doğru hareket etti.

Görüntüler ve telefon sinyalleri, aracın Bolu ve Düzce üzerinden İstanbul'a doğru ilerlediğini gösteriyor. Bu sırada, tetikçiyi olay yerine getiren kurye Vedat Balkaya'nın Kocaeli gişelerde yakalandığı belirtildi. Demirbaş ve Yüksel'in araçlarıyla Bolu'da mola verdikleri ve ardından tetikçiyi burada indirdikleri de tespit edildi.

TETİKÇİYİ TAŞIYAN ARAÇ BAŞKASINA DEVREDİLMİŞ OLABİLİR

Geceyi bir otelde geçiren ikili, sabah saatlerinde tekrar yola çıkarak Bolu'dan tetikçiyi alıp İstanbul'a doğru hareket etti. Ancak iddianamede belirtildiğine göre, araç plakası okunamayan görüntülerde otelde kaldıkları anları gösteren kayıtlar bulunuyor. Öte yandan, tetikçi Özyağcı'nın Ankara'ya taşınmasında kullanılan aracın ise başka kişilere devredilmiş olabileceği iddiaları da konuşuluyor.

ayseates1jpg-zkbnymkvr066p-ndxmcqcg.jpg

AYŞE ATEŞ İFADESİNDE PLAKAYI VERMİŞ

Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in iddianamede yer verilmeyen ifadesinde de bu aracın plakasının 06 AT 5021 olduğunu ve koruma tahsisi bulunduğunu belirterek, “Aracın kim adına kayıtlı olduğu, kimler tarafından kullanıldığı, olay tarihi, öncesi, olay günü ve olay sonrası, gişe geçiş bilgileri, Plaka Tanıma Sistemi’nden (PTS) geçiş güzergâhlarının, o tarihlerdeki kullanıcısının, bu araçta kimlerin yer aldığının tespit edilmesini ve bu şahısların diğer şüpheli şahıslar ile baz istasyonu karşılaştırması yapılmak suretiyle tespit edilmesini talep ediyorum” dediği ortaya çıktı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar