CHP’li Üsküdar Belediyesi’nden Bakan Koca’ya kötü haber! İptal edildi

CHP’li Üsküdar Belediyesi’nden Bakan Koca’ya kötü haber! İptal edildi
Yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Hastanesi'nin inşaatını durduğu ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi'nin inşaatını durdurdu. Belediye, arazinin imar planlarının iptal edilmesinin ardından başlayan inşaatın yasal olmadığını belirtti.

İBB DAHA ÖNCE İPTAL ETMİŞTİ

Medipol Üniversitesi için yapılan imar planı değişikliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmişti. Ancak bu planlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusuyla iptal edildi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nin kararıyla arazi için yapılan inşaat durduruldu.

AMACINA UYGUN KULLANILMAMIŞ

Arazi, daha önce de tartışmalara konu olmuştu. Bir vatandaş, Medipol'un otopark olarak kullandığı alanın, okul yapılması amacıyla kamuya bağışlandığını iddia etmişti. İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin hazırlattığı bilirkişi raporunda arsanın 1994’te ortaokul alanı olarak kullanılmak üzere Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı ancak amacına uygun kullanılmadığı vurgulandı. Vatandaş, arsanın kendilerine iade edilmesini talep etti.

ARSA OTOPARK OLARAK KULLANILMIŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise arazinin Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi olarak kullanıldığını, ayrıca arsaya 32 derslikli bir ek bina yapılacağını öne sürerek davanın reddini istedi.
Raporda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beyanının gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, arsanın Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığı ifade edildi.

HAKİM DEĞİŞİNCE DAVA SEKTEYE UĞRADI

Mahkeme süreci ise davanın önemli aşamalarından birine gelmişken, hâkim değişikliğiyle durdu. Yeni atanan hâkim, zamanaşımını gerekçe göstererek davayı reddetti. Ancak davacı, kararı istinafa taşıdı ve mahkeme dosyayı yeniden görülmek üzere ilk mahkemeye geri gönderdi.

Davacı, yargı sürecinin devam etmesine rağmen Medipol'un inşaata hızla devam ettiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar