Osman Kavala'dan yeniden yargılanma açıklaması

Osman Kavala'dan yeniden yargılanma açıklaması
Gezi davasından dolayı 2 bin 382 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala’dan yeniden yargılanma konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Osman Kavala, yeniden yargılanma taleplerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kavala açıklamasında, Gezi Davası'ndaki cezaların somut delil eksikliğine rağmen verildiğini hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarının uygulanması çağrısı yaptı.

Kavala, "Davaların yeniden görülmesi saygının gereğidir" dedi.

osman-kavala-dan-yargilanmasina-iliskin-tartismalara-yanit-adalet-herkes-icin-gecerlidir.webp

Kavala, kısa açıklamasında, "Bariz hak ihlallerini içeren, delillere dayanmayan mahkumiyetin kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi, temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları sadece başvuruların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için geçerlidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir" ifadelerine yer verdi.

1200x675-cmsv2-c7fb64fa-80a0-5afa-94fc-4d024d066dd4-7297230.webp

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Gezi tutuklusu Osman Kavala'nın yeniden yargılama tartışmalarına ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söylemişti: "Gezi Parkı Davası'nda hüküm alan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması ya da serbest bırakılması konusunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı suretle ilerletilmektedir"

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar