Silikon Vadisi Bankası iflasında kripto rol oynamadı

Silikon Vadisi Bankası iflasında kripto rol oynamadı
Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri merkezli üç banka operasyonlarını durdurmuştu. Bu bankalardan en büyüğü olan Silicon Valley Bank’ın iflasında kriptonun rol oynadığı konuşuluyordu. Üst düzey bir risk sermayesi şirketi yöneticisi, Silicon Valley Bank ‘ın iflasında teknoloji ya da kriptonun rolünü değerlendirdi.

Amadeus Capital’in CEO’su ve kurucu ortağı Anne Glover, kısa bir süre önce Silikon Vadisi Bankası iflasını ele aldı. Glover açıklamasında Silicon Valley Bank’ın iflasında, Silikon Vadisi Bankası ve yöneticilerinin “tamamen sorumsuz” uygulamalarından, yani risk sermayedarlarından kısa vadeli mevduat alıp bunları uzun vadeli yatırımlara yatırmasından dolayı kaynaklandığını belirtti. Glover açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu durum, Kaliforniya’daki Silikon Vadisi Bankası üst düzey yönetimi tarafından inanılmaz derecede sorumsuzca yapılan bire bir bankacılık başarısızlığıdır. VC’lerden ve koruma fonlarından nakit mevduat aldılar ve bunları faiz oranları yükseldiğinde değeri düşen birinci yıl ipotek tahvillerine koydular.

Son olarak kısa bir süre önce New York düzenleyicisi, Signature Bankbaşarısızlığındaki kripto etkisini ele almıştı. Yetkili açıklamasında, Signature Bank başarısızlığında kriptonun bir etkisinin olmadığını ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar