Eski SEC avukatı kripto hakkında açıklama yaptı! Başarısızlık!

Eski SEC avukatı kripto hakkında açıklama yaptı! Başarısızlık!
Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto endüstrisine en çok baskı uygulayan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC)’in eski avukatı Reed Stark, sosyal medya platformu Twitter’dan kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Stark, kripto paraların yatırım, para birimi, değer deposu, bankasızlar için finansal çözüm ve güvenli liman olarak başarısız olduğuna inandığını dile getirdi. Stark bunun nedenlerini ise düzenleyici gözetim, şeffaflık ve tüketici korumalarının eksikliği olarak gösterdi.

Stark’a göre, kripto para birimleri volatiliteleri, yüksek ücretleri, külfetli vergileri ve sonsuz riskleri nedeniyle para birimi olarak başarısız oluyor. Bununla birlikte kripto para birimlerinin bir değer deposu olduğu söylemini de çürüten Stark, kripto para birimlerinin faydadan ve içsel faydalardan yoksun olduğunu dile getirdi.

Stark, yazısında şunları dile getirdi: 

''''SEC İcra Biriminde 18 yıl avukat olarak çalışmış biri olarak, aşağıda kriptonun başarısızlıkları hakkında bazı nesnel ve bağımsız düşünceler bulunmaktadır. Kripto oyununda hiçbir çıkarım yok ve SEC eleştirmeniyim, bu yüzden lütfen haber olarak algılamayın.

Kripto bir "yatırım" olarak başarısızdır.  Çünkü düzenleyici gözetim, şeffaflık, tüketici korumaları, sigorta, lisans, net sermaye gereksinimleri yok ve kripto pazarı piyasa manipülasyonu/içeriden bilgi ticareti/dolandırıcılıkla o kadar dolu ki, yatırımcıların bundan hiç şansı yok.

Fiyat çok değişken olduğu için kripto bir "para birimi" olarak başarısız oluyor; ücretler çok yüksek. Vergiler çok ağır; ve riskler çok sonsuz. Ertesi gün çok daha az değerli olabilecekken, herhangi biri kripto parayı ödeme olarak nasıl kabul edilebilir?

Kripto, bir "değer deposu" olarak başarısız oluyor çünkü bir varlığın gerçekte değerinin ölçüsü olan fayda ve içsel faydadan yoksun. Kripto paranın saklayacak bir değeri yoktur ve fiyatı yalnızca büyük aptal teorisine bağlıdır.

Kripto, "banka hesabı olmayanlar için her derde deva finansal bir ilaç" olarak başarısız oluyor. 

Kripto, "güvenli bir sığınak" olarak başarısız oluyor çünkü herhangi bir güvenlik görüntüsü sağlayacak hiçbir hükümet gözetimi veya koruması yok. Anlıyorum, şu anda birkaç kötü şöhretli banka iflası yaşandı ve bu banka iflasları ABD mali sisteminde ciddi sorunlara işaret ediyor. Ancak kripto destekçilerinin rahatsız edici ve çarpık mantıklarıyla sizi kandırmasına izin vermeyin. Örneğin "Bakın, size bankalara güvenemeyeceğinizi, bir dahaki sefere kripto satın alamayacağınızı ve bir daha asla bir bankaya güvenmek zorunda kalmayacağınızı söyledim." Bu, SEC İnternet Uygulama Ofisi Şefi olarak görev yaptığım süre boyunca sık sık gördüğüm klasik bir dolandırıcılık taktiğidir. Nadir görülen banka başarısızlığı durumunda, sigorta ve federal mülkiyet/devralmalar gibi mevduat sahiplerini korumak/yardım etmek için yasal korkuluklar vardır. ABD hükümeti hızlı ve sorumlu bir şekilde devreye giriyor. Ancak bir kripto platformu başarısız olduğunda (FTX, Blockfi, Voyager, Celsius vb.), ABD hükümeti koruması yoktur ve müşterinin varlıklara erişimi aniden kilitlenir veya dondurulur. İflas kaçınılmaz hale gelir ve müşteri büyük olasılıkla (kullanıcı sözleşmesine ve diğer faktörlere bağlı olarak) "teminatsız alacaklı" olur, tasfiye için en son sıradadır ve muhtemelen sıfırla kalır.

Başka bir deyişle, kripto platformları, günlük kullanıcılara geleneksel aracılık uygulamaları gibi görünebilir, ancak kripto uygulamaları, geleneksel finansal hizmetlerde yerleşik olarak bulunan gözetim ve yatırımcı korumalarından yoksundur. Örneğin, Coinbase, SEC dosyalarında, kullanıcılar için tuttuğu kripto paranın gerçekten bu mevduat sahiplerine ait olmayabileceğini özellikle kabul etti ve "Gözaltında tutulan kripto varlıkları bir iflas masasının mülkü olarak değerlendirilebileceğinden, iflas durumunda, müşterilerimiz adına sakladığımız kripto varlıklar iflas davasına konu olabilir ve bu tür müşteriler genel teminatsız alacaklılarımız olarak değerlendirilebilir.” Coinbase bu tehlikeyi ortadan kaldıracağına söz verdi ve belki de bunu yapacaklardır. Ancak bu öngörülemeyen konularda iflas kararı verilir. Buna karşılık, SEC''e kayıtlı bir aracı kurum tarafından müşteriler için tutulan menkul kıymetler, aracı kuruluşun varlıklarından yasal olarak ayrılmıştır, yani iflas halinde bunlara dokunulamaz ve 1970 yılında Kongre tarafından kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan SIPC tarafından korunur. aracılık hesaplarındaki müşterilerin menkul kıymetlerini ve nakitlerini 500 bin dolara kadar sigortalıyor.

IMHO, dolandırıcılık, dolandırıcılık ve dolandırıcılık, kripto ekosisteminde yalnızca yaygın ve rutin şeyler değil, aynı zamanda modus operandi ve kalıcı olarak kripto ekosistem DNA''sında derinden kök salmış doğal suç özellikleridir. Sonuç? Kurbanlar kurban haline gelir, kripto bulaşma yayılır, kripto devleri kaçak, muhbir ve sanık olur - ve yasal para ortadan kaybolur.''''

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar