FED Silikon Vadisi Bankası’na inceleme başlattı

FED Silikon Vadisi Bankası’na inceleme başlattı
Yakın tarihte iflasını verdiğini duyuran Silikon Vadisi Bankası’na şeffaf ve hızlı bir inceleme başlatıldı.

Fed Başkanı Jerome Powell öncülüğünde Silikon Vadisi Bankası’na yönelik yapılan açıklamada Powell, Silikon Vadisi Bankası çevresindeki olaylar, Fed tarafından kapsamlı, şeffaf ve hızlı bir inceleme yapılmasını gerektiğini söyledi.

Fed’den yapılan açıklamada, Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr’ın ‘Tevazu sahibi olmamız ve bu firmayı nasıl denetlediğimizi, düzenlediğimizi ve bu deneyimden ne öğrenmemiz gerektiğini dikkatli ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

ABD basınında yer alan haberlerde Joe Biden yönetiminin, bankanın Kaliforniya eyalet yetkilileri ve San Francisco Fed tarafından üstlenilen denetiminin kalitesini incelediği belirtildi. Fed’in inceleme kararının ise Silikon Vadisi Bankası’nın iflası sonrası Merkez Bankası’nın denetimine yönelik eleştirilerin ardından gelmesi merak edildi.

Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr Silikon Vadisi Bankası’nın incelenmesine dair sonucun 1 Mayıs’ta yayımlanacağı belirtti.

2008’DEN BERİ EN BÜYÜK İFLAS

Kaliforniya merkezli Silikon Vadisi Bankası’nın, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası geçen hafta hisse fiyatı yüzde 60’ın üzerinde değer kaybettirdi. Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrası bankanın kayıplarının sürmesiyle işlemleri askıya alındı

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 10 Mart’ta piyasalarda düşüşe neden olan ye kayyum atandığını bildirmişti. FDIC’den yapılan açıklamada, Silikon Vadisi Bankası’nın bu yıl iflasa uğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğu ifade etti.

Silikon Vadisi Bankası’nın iflası, 2008’deki küresel finansal krizinde Washington Mutual’ın iflasının ardından ABD’de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri oldu.

ABD’nin 16. büyük bankası olan SVB, genellikle startuplar ve risk sermayelerine finansman sağlıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar