Bankacılık krizi doların yükselmesini engelliyor: Fed'in agresif faiz indirimi politikasına dönebilir

Bankacılık krizi doların yükselmesini engelliyor: Fed'in agresif faiz indirimi politikasına dönebilir
ABD doları, bankacılık krizinin yok olması halinde Fed'in agresif faiz indirimi politikasına dönmesinin doları yeniden tırmandıracağı için piyasayı endişeleniyor.

First Citizens BancShares''in Silikon Vadisi Bankası’nın iflasını vermesi üzerine tüm mevduat ve kredilerini satın alma anlaşmasından ve son seanslarda küresel bankacılıkta başka çatlakların ortaya çıkmaması yatırımcıların yüzünü güldürdü.

Reuters Gazetesi’nde yer alan habere göre, euroda devlet tahvili getirilerinin Salı günü yükselmesiyle euro, dolar karşısında beş günün en yüksek seviyesine ulaştı.

Londra''daki TraderX stratejisti Michael Brown, dolardaki son satışların aşırıya kaçmış olabileceğinden dolayı doların, bazı para birimleri karşısında Mart ayındaki en yüksek seviyesinden %3''ten fazla değer kaybettiğini belirtti. Brown ‘Piyasa, özellikle politika yapıcılar bu yıl (faiz) indirimlerinin gerçekleşmeyeceği konusunda kararlıyken, FOMC görünümünü güvercin olarak yeniden fiyatlandırırken dolar çok hızlı hareket etmiş gibi görünüyor" diye ekledi.

Londra''daki TraderX stratejisti Michael Brown, Bankacılık krizi yatışırsa, ki öyle görünüyor, bu Fed''i şahin duruşunu sürdürme konusunda cesaretlendirecek ve doları yükselteceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar