Fed, Silikon Vadisi Bankası denetim raporunu yayımladı

Fed, Silikon Vadisi Bankası denetim raporunu yayımladı
Geçtiğimiz aylarda iflas eden Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından birisi olan Silikon Vadisi Bankası hakkında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) rapor yayımladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tarafından hazırlanan Silikon Vadisi Bankası raporuna göre Fed, Silikon Vadisi Bankası’nın artan risklerini ele alma noktasında “yeterinde güçlü önlem” alamadı.

Fed’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael S. Barr tarafından yürütülen kapsamlı ve son derece eleştirel bir inceleme, bankanın gevşek gözetimini belirledi ve bankanın çöküşünün “düzenleme ve denetimde ele alınması gereken zayıflıklar” gösterdiğini belirtti. Barr raporda şu ifadeleri kullandı:

Silikon Vadisi Bankası için düzenleyici standartlar çok düşüktü, Silikon Vadisi Bankası’nın deneyimi yeterli güç ve aciliyetle işlenmedi ve şirketin başarısızlığından kaynaklanan bulaşma, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın bu noktadaki düzenlemelerinde öngörülmeyen sistemik sonuçlara neden oldu.

Söz konusu rapor, yüzlerce sayfayı kapsıyor ve bu raporun yanı sıra kamuoyu ile paylaşılmayan sayfalar da yer alıyor. Raporda, bariz sorunları gözden kaçıran ve fark edilen sorunları ele almak için yavaş hareket eden denetçilerin sınırlı müdahalesiyle hızla büyüyen ve risk alan bir bankanın resmi çizildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar