SGK uzmanı aldığı son duyumu paylaştı! Emeklilere verilecek seyyanen zam için net tarih verdi

SGK uzmanı aldığı son duyumu paylaştı! Emeklilere verilecek seyyanen zam için net tarih verdi
SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekli vatandaşları sevindiren haberle birlikte, emeklilere verilecek olan seyyanen zam için tarih verdi. İşte detaylar…

Yeni yılda gerçekleşen yüzde 49,25'lik zamla birlikte emeklilerin en düşük maaşı 10 bin TL seviyesine yükseldi. Ancak, yüksek enflasyon sebebiyle bu artış, emeklilerin maaşlarının gerçek alım gücünü korumada yetersiz kaldı ve 2024'ün üçüncü ayında eridi. Bununla birlikte, bayram ikramiyelerine yapılan yüzde 50'lik zamla birlikte 3 bin TL seviyesine yükseltilmesi, emekliler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Emekliler, umdukları ikramiye miktarını alamadıkları gibi maaşlarına iyileştirme talebinde bulunuyorlar. En düşük maaşın asgari ücrete eşitlenmesi talebiyle iktidarın alacağı adım ise büyük bir merak konusu haline geldi.

emeklilerden-cok-maliyeye-yarayacak-bfqn.webp

SGK Uzmanı İsa Karakaş, Seyyanen zamma ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Alper Altun'un "Bi Bakalım" programına konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Karakaş, milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam konusunda net bir tarih verdi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emeklilerin zamlarında iyileştirme yapılması yönünde sinyaller verdiğini hatırlattı.

“EMEKLİLER BU HABERİ BEKLİYOR”

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, AK Parti'nin oy oranı için seyyanen zammın şart olduğunu belirtti. İsa Karakaş, devamında şunları söyledi:

“Bu emeklilerin hakkı olan bir zam çünkü maaşlar çok düşük kaldı. Emekliler bu haberi bekliyor ve seçimin kazanması için şarttır. Emeklilerin sosyal yardıma ihtiyacı yok. Bu yüzden emeklilere sosyal yardımlarla kandırmak çok büyük haksızlık.”

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar