ABD'de baskına giden polislere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'de baskına giden polislere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Charlotte, Kuzey Carolina'da bir eve arama yapmak üzere giden polisler silahlı saldırıya uğradı. Olayda dört polis hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.

Charlotte, Kuzey Carolina'da bir eve arama yapmak üzere giden polisler, silahlı saldırıya uğradı. Polisin saldırıya karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada dört polis memuru hayatını kaybederken, dört polis memuru da yaralandı.

Charlotte-Mecklenburg Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırganlardan biri vurularak öldürüldü, iki şüpheli ise yakalandı.

Charlotte-Mecklenburg Emniyet Müdürü Johnny Jennings, düzenlediği basın toplantısında, "Bugün Charlotte şehri ve polislerimiz için trajik bir gün. Halkımızı güvende tutmak için yola çıkan bazı kahramanları kaybettik" ifadelerini kullandı.

4fd004b2-wtduvaun4ag6ixc0q4s40h.jpeg

BİDEN'A BİLGİLENDİRME YAPILDI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, olay hakkında bilgilendirildi ve Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ile telefon görüşmesi yaptı. Açıklamada, "Bugün, aralarında bir ABD Şerif Yardımcısının da bulunduğu dört cesur kolluk görevlisi görev başında öldürüldü. Bizi korumak için tehlikeye koşarak en büyük fedakarlığı yapan kahramanları anıyoruz. Hayatını kaybeden polisler ve sevdikleri için yas tutuyoruz, yaralanan cesur memurların iyileşmesi için dua ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, silah şiddetiyle mücadele etmek için ek önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar