Aylık net getirisi 22 bin 750 lira! Kira gelirinden daha çok kazandırıyor

Aylık net getirisi 22 bin 750 lira! Kira gelirinden daha çok kazandırıyor
Yatırımcılar, konut satın alıp kira geliri elde etmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. Bu durumda, faiz ve konut yatırımı arasında karşılaştırma yapmak önem kazanıyor. İşte faiz ve konut yatırımı karşılaştırması...

Son zamanlarda, "Parayı faize mi yatırmak, altın, dolar veya konuta mı yatırmak daha mantıklı?" sorusu sık sık tartışılıyor. Merkez Bankası, seçim öncesinde politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı.

Bu kararın TL mevduat faizlerine olumlu bir etkisi olması bekleniyor. Mevduatın son 28 ayın en yüksek seviyesinden gerilemesiyle birlikte, standart TL mevduat hacminin de 3-4 puan artması öngörülüyor. Dolayısıyla, TL mevduat faizlerinde artış bekleniyor.

Konut fiyatlarındaki artışın ardından, konut yatırımı yapmayı düşünenlerin kafasındaki soru işaretleri artıyor. Yatırımcılar, konut satın alıp kira geliri elde etmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor.

faiz-mi-ev-mi.jpg

Faiz getirisi ile kira getirisi arasındaki karşılaştırmalar, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. 161,9 bin takipçili "Derya" isimli kullanıcı, X hesabı üzerinde faiz ve kira getirisi ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşım şu şekilde:

“Bugün 500.000 TL parayı faize koyuyorsun

3 aylık getirisi 68.244 TL

Aylık getirisi 22.750 TL

22 TL kira getirisini bugün 4 milyon TL olan evden dahi alamıyorsun (%25 uygulaması)

Bugün konut fiyatları balon değilse nedir? Büyük balondur.”

haber.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar