Sürücüler için yeni dönem başlıyor! Zorunlu kış lastiği ugulamasının sona ereceği tarih belli oldu

Sürücüler için yeni dönem başlıyor! Zorunlu kış lastiği ugulamasının sona ereceği tarih belli oldu
Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulamasının sona ereceği tarih belli oldu.

Kış lastiği uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olup, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati bir önem taşıyor.

Araç denetimleri, Bakanlık yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı sınır birimleri ve belediyeler tarafından gerçekleştiriliyor. Kurala uymayanlara para cezası geliyor.

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, bu kış İstanbul'da 25 Kasım 2023'te, Türkiye genelinde ise 1 Aralık 2023'te başlamıştır. 1 Nisan Pazartesi günü sona erecektir.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona erecek

KIŞ LASTİKLERİ YAZ MEVSİMİNDE KULLANILDIĞINDA ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR

1 Nisan'da sona erecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması, ticari araçlarda zorunlu olup, özel araçlar için can ve mal güvenliği açısından önemlidir. Denetimler, Ulaştırma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Ticaret Bakanlığı ve belediyeler tarafından yapılıyor; kurala uymayanlar ceza alıyor. Kış lastikleri yazda kullanılmamalı, aksi halde performans kaybı ve yakıt tüketiminde artış gibi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle, mevsimine uygun lastik kullanımı çevresel sürdürülebilirlik için önem taşıyor.

FİYATLAR LASTİK EBATLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Türkiye'de 205/55 R16 ölçüsündeki yaz lastiklerinin fiyatları 1500 liradan başlıyor. Lastik değiştirme fiyatları araç türüne göre değişiyor: binek araçlar için 500 lira, SUV ve hafif ticari araçlar için ise 1000 liraya kadar çıkabiliyor. Mevsimsel değişiklikler nedeniyle lastiklerin doğru koşullarda saklanması önemlidir. Bu amaçla kullanılan lastik otellerinin fiyatları genellikle 500 ila 1000 lira arasında değişiyor ve Türkiye genelinde yaygın olarak bulunabiliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar