Emeklilere 15 bin lira verilecek! SGK uzmanı hayırlı olsun diyerek duyurdu

Emeklilere 15 bin lira verilecek! SGK uzmanı hayırlı olsun diyerek duyurdu
SGK uzmanı Melis Elmen, kritik açıklamalarda bulunurken emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerinde gelecek zammı duyurdu.

Emekli maaşlarına yüzde 11,68'lik ek bir zam eklenerek toplamda yüzde 49,25 oranında bir artış yapıldı. Bu artışla birlikte, Ocak-Haziran dönemi için belirlenen en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine yükseltildi. Ayrıca, bayram ikramiyelerinde de yüzde 50'lik bir artış yapılarak, 2024 yılında emeklilere toplamda 6 bin TL ödeneceği açıklandı.

Yapılan zamların emeklilerin beklentilerini karşılayamadığına dikkat çekti. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL olarak duyurulması da emekliler arasında tepkilere neden oldu.

SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yapılacak zam konusunda net tarih vererek açıklamalarda bulundu.

“EMEKLİLERE 15.000 TL VERİLECEK”

Elmen, "Önceki görüşmelerimizde de belirttiğim gibi, 15.000 TL'ye çıkması, asgari ücrete yaklaştırılması gerektiğini dile getirdim. Sayın Erdoğan'ın Genel Sekreteri de daha önce bunu dile getirmişti, ancak şu an için 15.000 TL gibi görünüyor. Yani, yapılan son açıklama mantık çerçevesinde ilerlerse, bu şekilde olacak" şeklinde konuştu.

us3fci66nkiijbhcufiwfq.webp

“CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPACAK”

Cumhurbaşkanı'nın seyyanen zam tarihi hakkında bilgi veren Elmen, “Meclis kapalı olduğu için Sayın Cumhurbaşkanı tekrar bir kabine toplantısı yapmadı. Bu nedenle, doğal olarak bir mitingde açıklama yapacak. Tahminime göre bu açıklama önümüzdeki hafta gerçekleşecek” dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ 5000 LİRA OLACAK

Bayram ikramiyesine ilişkin ise Elmen, “Öncelikle emekli ikramiyeleri söz konusu ve tüm ekonomistlerin ve bizim de daha önce belirttiğimiz gibi en az 5.000 TL olacak şekilde ayarlanması bekleniyor. Aslında bu açıklamaların temelinde bunun olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar