43 yaşından küçük staj ve çıraklık mağdurları EYT'ye dahil edilecek!

43 yaşından küçük staj ve çıraklık mağdurları EYT'ye dahil edilecek!
EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanamayan 250 bin staj ve çıraklık mağduru için kısmi emeklilik yolda. Bütün stajyerleri kapsamasa da bu tarihten önce staj başlangıcı olanlar için emeklilik yolu açılacak.

28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde kabul edilen düzenlemenin içerisinde yer almayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının beklediği müjde buruk da olsa geldi.

8 Eylül 1999 tarihinden önce staj staj sigortası bulunan vatandaşlar için emekli olabilecekleri bir düzenlemede son aşamaya gelinirken, yapılacak değişiklikten tüm staj mağdurlarının istifade etmemesi için ek maddeler gündeme getirildi. 

1981 YILINDAN SONRA DOĞANLARA MÜJDE

Yıllardır Türkiye''nin gündemini meşgul eden EYT sorunu üzerine çalışmalarıyla bilinen Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, staj sigortası mağdurlarının da en destekli savunucuları arasında yer alıyor. 

Ankara''daki bağlantıları ile staj mağdurlarını kulis bilgilerinden habersiz bırakmayan Önal''dan yine oldukça iddialı bir çıkış geldi. Önal, şu anda üzerinde çalışılan düzenleme ile yaklaşık 250 bin staj ve çıraklık mağdurunun bir kısmına EYT yolunun açılacağını belirtirken, 8 Eylül 1981 tarihinden sonra doğanların, EYT düzenlemesinde aranan şartları sağlamaları halinde emekli olacağını açıkladı. 

YAŞ BÜYÜDÜKÇE ŞARTLAR AĞIRLAŞACAK

Önal, yaş olarak bu şartı karşılamayan vatandaşların da EYT kapsamının tamamen dışında bırakılmayacak olduğunu hatırlatarak,  8 Eylül 1981 tarihinin sonrasında doğan kişilerin düzenlemeden faydalanabileceğini ancak 7000 prim gününe tabi tutulacağını aktardı. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar