Selçuk Geçer çok net konuştu: Dolar çakılacak!

Selçuk Geçer çok net konuştu: Dolar çakılacak!
Döviz ve altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Geçer, doların küresel ölçekte bir değer kaybı yaşayacağını açıkladı.

COŞKUN ÇELİK 

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL paritesinin reel sektörde 25-26 liraları bulduğunu hatırlatarak, bütün döviz türlerinin TL karşısında 14 Mayıs tarihli seçimlerin ardından yükseleceğini iddia etti.

Geçer''in açıklaması şöyle:

"ABD tarafıyla başlayalım. Çok önemli veriler geldi arkadaşlar ve bu veriler, ABD tarafında işlerin yavaş yavaş düzeldiğini gösteriyor. Daha doğrusu verilerde düzelmenin, FED''in istediklerinin olmaya başladığını gösteriyor. 

Tablo şunu gösteriyor. Evet faiz artırımları işe yaradı, bundan sonra artık faizleri ufak ufak durdurabiliriz sinyalini ortaya koyuyor. Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz, Mayıs ayında muhtemelen 25 baz puanlık faiz artırımı gelecek ancak haziran ayında ne çıkacağı artık bir bilmece. Benim beklentim Haziran ayı için de 25 baz puanlık artırım olacağıydı ancak FED Başkanı Powell gelecek verilere göre karar vereceğiz diyordu, bu veriler devam ederse muhtemelen haziran için bir artırım kararı gelmeyebilir.

Fakat bu demek değildir ki hemen faiz indirimine dönülecek. Hayır arkadaşlar, en az 5-6 aylık bir mevcut faizi sabit tutma, yani yüksek faizli dönem yaşanması kesin. Veriler bu şekilde istikrarlı bir kötü gidişe devam etmezse, yani soğuma yaşanmazsa o zaman Haziran ayında da 25 baz puanlık bir artırım olabilir ancak günün sonunda şunu diyebiliriz ki ABD tarafında faiz artırım süreci ya mayıs ya da haziran ayında duracak gibi gözüküyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar