Ünlü ekonomist altın ve dolar sahiplerine seslendi: Herkesi şaşırtan 18 gün uyarısı

Ünlü ekonomist altın ve dolar sahiplerine seslendi: Herkesi şaşırtan 18 gün uyarısı
Son günlerde yükselen altın ve dolar yatırımcısını memnun ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni bir uyarı daha geldi.

ÖZLEM BARAN / GÜNBOYU

Dolar ve altında yükseliş devam ederken ekonomistlerden temkinli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gram altın 1,116 liraya kadar gerilirken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu''ndan kritik uyarılar geldi. Elinde altın ve dolar bulunanları uyaran Tunç Şatıroğlu, 18 gün uyarısında bulundu. 

''Altın yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusuna cevap veren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarının makro açıdan çok düşük seviyelerde olduğunu ifade etti. Enflasyon ve faiz oranlarında kritik bir öneme sahip olan ABD M2 para arzının şimdiye kadar yüzde 38’lik artış yaşadığını belirten Şatıroğlu, şunları söyledi:

"Bu artış ABD’de birçok şeyin fiyatının artmasına sebep oldu. Altın fiyatları para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 artışla 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 2018’den bu yana ülkedeki enflasyon artışı yüzde 20. İki tarafta da artış varken altın bunun çok gerisinde kaldı."

FAİZLER DAHA DA ARTACAK MI?

Fed faiz artırım kararlarının bir yerde duracağını belirten Tunç Şatıroğlu, "Faiz artırımlarının bir yerden sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını düşünüyorum. ABD’nin ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara çıkmış durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan para 738 milyar dolar. Dolayısıyla Fed kafasına göre çok da fazla faiz arttıramaz. Ancak bu faizi çok yukarıda tutamayarak indirmek zorunda. Faizleri indirdikleri zaman ise altın fiyatlarının yükselmesini bekliyorum." uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar