Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi! Uzmanlardan uyarı: Sakın satmayın

Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi! Uzmanlardan uyarı: Sakın satmayın
Altın yatırımı yapan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Uzmanlar, altını olanların satmaması konusunda uyarırken, altın fiyatlarının göreceği rakam açıklandı. 

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Türkiye Merkez Bankası da dahil olmak üzere birçok ülkenin merkez bankası altın topluyor ve Çin Halk Bankası''nın Şubat ayındaki alımı da oldukça büyük bir artış gösterdi. Bu nedenle, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde yükseleceği tahmin ediliyor.

Dünya genelinde merkez bankaları, yüksek enflasyonla mücadele etmek için altın rezervlerini artırmaya devam ediyor. Türkiye Merkez Bankası Şubat ayında 22,5 ton daha altın ekleyerek biriktirme politikasını sürdürürken, Hindistan da Şubat ayında rezervlerine 2,8 ton altın ekledi. 

Singapur, Özbekistan ve Meksika da altın alımlarını sürdürürken, Kazakistan tek dikkat çeken satıcı oldu. Rusya Merkez Bankası, bir yılı aşkın süredir ilk kez altın rezervlerini açıkladı ve Şubat sonunda 2.330 ton altına sahip olduklarını bildirdi. 

Dünya Altın Konseyi, gelişmekte olan piyasa bankalarının altına görece daha az yatırım yapması sebebiyle bu bankaların daha fazla altın alımı yapabileceğini öngörmektedir. Geçtiğimiz yıl merkez bankaları toplamda 1.136 ton altın satın aldı ve bu, askıya alınan dolar-altın dönüştürülebilirliği tarihindeki en yüksek seviye olarak kaydedilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar