Emekliye intibak zammı yapılacak mı? Sevindiren açıklama geldi

Emekliye intibak zammı yapılacak mı? Sevindiren açıklama geldi
En düşük emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilirken, gözler bununla beraber intibak zammına çevrildi. Peki, emekli maaşına eşitleme zammı yapılacak mı? İşte emekli intibak zammı 2023 detayları... 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği intibak zammı için araştırmalar devam ediyor.  Emeklilerin minimum alacakları maaş miktarı son olarak 7 bin 500 TL olarak kabul edildi. Ancak bundan sonraki adımda maaşlardaki düzenlemenin 2000 sonrası emekliler için nasıl olacağı ise belirsizliğini koruyor.

İNTİBAK ZAMMINA MECLİS ONAYI 

gazeteoku.com''da yer alan habere göre, intibak zammının yasalaşması için ilk adımda TBMM’den onay bekleniyor. Bundan önceki intibak zammı düzenlemesi ile birlikte emekli maaşlarında 350 TL kadar zam olmuştu. Yine aynı şekilde maaş artışı düzenlenirse, bu sefer gelecek zam miktarı 1.300 TL varacak. 

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000 sonrası emekliler için intibak zammına geçilmesi taleplerini yineledi. Ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi için 2000 sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlara 1.300 TL kadar zam yapılması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar