Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Selam uzaylı biz dostuz

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen UFO görüldüğüne dair açıklamalar şimdiye kadar bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz UFO''lara benzeyen bir yapıyı karşımıza sunmamış olsa da kelime anlamıyla ''Tanımlanamayan Uçan Cisimler'' son zamanlarda hayatımızın önemli bir yerinde duruyor.

Etkisinden kurtulamadığımız ''bilim kurgu filmlerinde ya da dizilerinde karşımıza çıkan uzaylı karakterleriyle gerçek hayatta karşılaşma fırsatımız olur mu?'' sorusu şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da ardı ardına yapılan UFO haberleri insanlığın uzaylı ziyaretçilere de hazırlıklı olması gerektiği şeklinde yorumlanabilir.

Bir yandan bu tarz haberlerin artışı, dünyanın tükenmekte olan kaynaklarına bir çözüm sunabilir şeklinde iyimser bir bakışa sahip olmamız ihtiyacını körüklüyor olsa da aklımıza 1996 yılına ait ''Mars Attacks'' filmi de gelmiyor değil!

Yıllar öncesine ait olan ve kadrosunda dönemin en ünlü isimlerini barındıran yapımda, uzaylılar kötü niyetli varlıklar olarak tasvir edilmiş ve insanoğluyla yaptıkları savaşa tanıklık etmiştik.

İnsanlık, tarihi boyunca kendisinden güçlü olana itaat etmek gibi bir yol izlemiş olsa da söz konusu güç uzaydan gelince sonunun nereye varacağını kestirmek son derece güç oluyor.

Ülkelerin alarm durumları şimdilik dünya dışı bir varlık boyutuna gelmemiş olsa da ''büyük güç'' olarak tanımlanan ülkelerin kısa aralarla verdikleri UFO alarmları yakından takip edilmesi gereken bir süreç gibi geliyor.

Uzayda tek yaşamın dünyada olmadığı fikri uzun zamandır alttan alta bizlere empoze ediliyor olsa da kafamızın üzerinde beliren dev bir uzay gemisi fikri pek de sıcak gelmiyor.

Özellikle bu canlıların bizlere zarar vermek niyetinde olduklarını düşünecek olursak bir MIB (Siyah Giyen Adamlar) ekibinin kenarda bekleyip beklemediğini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Uzay Yolu dizisindeki karakterlerle hayatımıza giren uzaylı kavramı zaman içerisinde pek çok farklı yapımla hayatımızın bir köşesine yerleşmiş olsa da onların ekranlardan çıkıp karşımızda kanlı canlı bir şekilde belirecek olmaları düşüncesi kısa süreli bir akıl tutulması yaratmıyor değil.

Global çapta yaşadığımız onlarca karanlık gelişme karşısında uzaylıların dost canlılar olduğunu düşünmek ve bu iyimser düşünceye sarılmak belki de yapabileceğimiz en iyi şey!

Gemilerden birinin fay hatlarında biriken enerjileri çekip deprem riskini ortadan kaldırdığını hayal edip, bir diğer uzay gemisinin de Dünyanın ekolojik dengesini düzelttiğini hayal etmek bedava!

Zira görünen o ki üçüncü dünya savaşını başlatarak nükleer silahlarını birbirleri üzerinde denemek isteyen liderlerin yaratacağı yıkımı tüm dünya ülkeleri bir araya gelse bile çözemez.

Günden güne uzaylıların tek çare olarak elimizde kaldığını görmeye başlıyor ve günün sonunda bir UFO''nun sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz.

Eğer gerçekten oralarda bir yerde uzaylı canlılar yaşıyorsa dost canlısı olmaları tek dileğimiz olmalı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları