Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Seçimler

Hayatımız boyunca onlarca, yüzlerce belki binlerce seçim yapma şansı çıkıyor karşımıza ve bu seçimlerde verdiğimiz kararlar yarınlarımız için neler yaşayacağımızı şekillendiriyor. İşte bu yüzden seçimlerimizi yaparken yaşanmışlıkları unutmamak büyük önem taşıyor. Kazançlarımızın ya da kayıplarımızın bizde bıraktığı duygulara kulak verip onları dinlemek gerekiyor.

Anlık hislerimizle değil de uzun yılların demlendirdiği birikimlere bakıp onlar üzerinden hayatımızı etkileyecek kararları vermemiz gerekiyor.

Gündelik hayatı acılardan geçilmeyen, sofrasında acıyı baş tacı eden, dizilerinde en büyük övgüyü kendisini salya sümük ağlatan yapımlara veren insanlar olarak şüphesiz kararlarımızda acılarımızın bizlerde bıraktığı yaralara bakarak karar veriyoruz.

Vücudumuz nasıl ki mikroplara karşı bağışıklık kazanmamız adına onlarla yaşadığı deneyimi unutmayarak bir sonraki sefere daha güçlü ve dirençli olmamızı sağlıyor. Beynimiz de yaşanılan bu kötü anları biriktirerek bir nevi hayata karşı, hayatın karşımıza çıkardığı zorluklara karşı yıkılmadan ilerlememiz için bizlere seçenek sunuyor.

Belki de bu yüzden daha fazla acı biriktirmek sadece bedenimizi ve ruhumuzu yoran eylemler olmaya başladı. Seçimlerini acılar üzerinden yapmaya başlayan bireyler olarak bu konulara olan duyarlılığımızı yitirdik. Başka insanların acılarına çözüm olmuyoruz onların acılarıyla üzülmüyor çözüm sunmak için çabalamıyoruz.

Neredeyse tüm acıları dibine kadar yaşayınca bunlara karşı körleşti bedenimiz. Tüm hücrelerimiz bizlere diyor ki daha önce yaptığın seçimin sonucu hiç de iyi olmamıştı. Vücudun yıpranmış, saçların dökülmüş, sinirlerin bozulmuş ve hatta uzun bir süre hastanede yatmıştın... İşte bu yüzden karşındaki seçenekler arasında şimdilik sonuçlarından emin olamadığımız diğer seçeneği denemelisin.

Hayatımızın anlamlı seçimlerle dolu olmasını istesek de ne yazık ki kimi zaman hayat koşturmasında hiç de hatırlamak istemediğimiz tercihlerde bulunabiliyoruz... Bu tarz kötü seçimlerin yapılmasında insanın doğasındaki farklılıklar ve arayışlar yatıyor. Önemli olan günün sonunda kötü seçimlerden ders alarak onları tekrar etmemek.

Tercihlerimiz ve seçimlerimiz bu yüzden hafızamızda saklanmakta olan acıların bir araya gelmesiyle belirginleşir. Belki farklı coğrafyalarda mutlu deneyimler üzerinden yapılıyordur bu seçimler, sonuç olarak hayatınızda hangi anlar fazlaysa tercihler ve deneyimler de o anların üst üste eklenmesiyle şekilleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları