Gelin arabası sel sularının ortasında kaldı

Gelin arabası sel sularının ortasında kaldı
Sağanak yağış Şırnak'ın Cizre ilçesinde etkili oldu. Bir düğün arabası da sel sularının içinde ilerlemeye çalıştı. O anlar görüntülendi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün etkili olan sağanak yağışlar, sel felaketine yol açtı. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bir gelin arabasının sular altında ilerlemesi ve su basan bir kıraathanede müşterilerin oyun oynamaya devam etmesi ilginç görüntülere sahne oldu.


Cizre ilçesinde öğleden sonra başlayan sağanak yağışlar, birçok cadde ve sokağı sular altında bıraktı. Bazı ev ve iş yerlerini de su bastı, araçlar akıntıya kapılarak yan yattı. Cudi Mahallesi'nde iki kişi sel sularına kapıldı, ancak çevredekilerin yardımıyla kurtarıldılar. Silopi ilçesinde de etkili olan yağış, yerini doluya bıraktı ve cadde ile sokaklar göle döndü.

Vatandaşlar, yağıştan korunmak için iş yerleri ve apartman saçakları altına sığındılar. Vali Cevdet Atay, sel nedeniyle hasar gören ev ve iş yerlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

Cizre'de yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Şırnak İl AFAD Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Eşyası zarar gören vatandaşlara malzeme yardımı yapılacak ve evleri kullanılamaz durumdaysa geçici barınma alanlarına yerleştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar