Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi! Tarih belli oldu: İşte yeni asgari ücret maaşları

Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi! Tarih belli oldu: İşte yeni asgari ücret maaşları
Yeni yılda asgari ücrete zam gelerek 8 bin 506 TL olarak uygulanmıştı. Türkiye'yi yasa boğan deprem gelişmesinin ardından asgari ücrete ek zam hakkında yeni iddialar da gündeme geldi.

Temmuz ayında asgari ücrete 1500 TL ara zammın uygulanacağı iddaları üzerine  Ekonomi eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi değerlendirmelerde bulundu. 
Çelebi açıklamalarında asgari ücrete ek zam yapılabileceği konusunda bilgi paylaşımlarında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ''''EK ZAMDAN KAÇINILMAYACAK''''
Kamu Gündemi''nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 asgari ücret zammı, 2022 Temmuz zammına karşın yüzde 54,66 oranında bir artışla 8506 TL olarak belirlendi Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıklarken gerek duyulması durumunda ek zamdan kaçınılmayacağını belirtmişti.

BAKAN BİLGİN''DEN ARA ZAM AÇIKLAMASI 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında vatandaşların yoğun olarak sorduğu “Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusuna yanıt yanıt verdi. Bakan Bilgin de ek zammın gerek duyulması durumunda düşünülebileceğini bildirdi.

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL 
Ekonomi Eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ise asgari ücrete ek zam yapılacağını iddia etti. Çelebi açıklamalarında asgari ücretin Mart ayında 10 bin TL olabileceğini bildrdi ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
"Tahminime göre Mart aylık asgari ücretinin 10 bin TL seviyesine ulaşacağını düşünüyorum"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar