Sarıgöl'de bir yandan hasat bir yandan budama: Mildiyö ile savaş devam ediyor

Sarıgöl'de bir yandan hasat bir yandan budama: Mildiyö ile savaş devam ediyor
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yapılan üzüm hasadına bu yıl mildiyö hastalığı etkiledi. Çiftçiler hasadın verimini arttırmak için budama yöntemini tercih etti.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında hummalı bir budama çalışması sürüyor. Geçtiğimiz üzüm sezonunda mildiyö hastalığı nedeniyle yaşanan rekolte kaybının ardından, bu yıl bağlarda görülen mildiyö hastalığına karşı önlem alınması amacıyla bağ çubukları kesilerek imha ediliyor.

Üzüm üreticisi Serhat Akkaya, hastalıklı ve verimsiz çubukların kesilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, pansuman ile yanı düzeltmek ile uğraşılırsa hem zaman hem de verim kaybedeceklerini belirtti. Bu yüzden verimsiz çubukların hepsinin kesilmesinin daha faydalı olacağını ifade etti.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de geçen yıldan kalan mildiyö hastalığına sahip çubukların kesilerek imha edilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bu uygulamanın, gelecek ürünlerin sağlığı ve kalitesi için gerekliliğine vurgu yaptı.

Böylece, Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında yapılan budama çalışmalarının, mildiyö hastalığıyla mücadele kapsamında önemli bir adım olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar