Acıpayam'da hasat başladı: Yıllık 8 ton 'Çakır Havucu'

Acıpayam'da hasat başladı: Yıllık 8 ton 'Çakır Havucu'
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde üretilen ve bölgeye özel olan 'Çakır Havucu'nun hasadı başladı. Yıllık 8 bin ton hasat bekleniyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Çakır Mahallesi, uzun yıllardır dikimi yapılan ve adını taşıdığı mahalleden alan Çakır havucu ile ünlüdür. Bu özel mahallenin havucu, yeni hasat sezonuna başladı.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte tarlada çalışmaya başlayan mevsimlik işçiler, havuçların toplanması ve paketlenmesi için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Toplanan havuçlar, özel yıkama tesislerine gönderildi. Tesislerde kaba temizlikten geçen havuçlar, daha sonra yıkama makinelerinden geçirilerek paketleme kısmına ulaştı. İnceleme aşamasında havuçlar, iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrıldı ve kullanım amaçlarına göre farklı kasalara yerleştirildi.

carrot-1565597-1920.jpg

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Serkan Aydın, bölgede yetişen havuçların A vitamini bakımından oldukça zengin olduğunu belirtti. 1.500 dekar alanda üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, 1 dekar alandan yaklaşık 8 ton ürün elde ettiklerini söyledi. Bu yılki rekoltenin 12 bin ton olduğunu vurgulayan Aydın, üreticilere bereketli bir yıl diledi.

Çakır havucu, soğuk hava depolarında muhafaza edilerek, talebe göre piyasaya sunularak vatandaşların sofralarına yılın 12 ayı ulaştırılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar